Ga naar hoofdinhoud

Zevende Belgische titel voor Karin Donckers

Karin Donckers met Gazelle Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Karin Donckers won vandaag in Waregem voor de zevende maal het Belgisch kampioenschap eventing. Ditmaal deed ze beroep op haar achtjarige Fletcha van het Verahof, een dochter van Vigo d'Arsouilles.

Karin Donckers begon ijzersterk als leider na de dressuur met 39,80 strafpunten. Ook in het springparcours op de tweede dag beleef ze aan de leiding dankzij een foutloze rit. In de afsluitende cross liep ze enkel tegen een paar tijdfouten aan, waardoor haar eindresultaat op 51 strafpunten kwam. Het BK werd geïntegreerd in de driesterren landenprijs eventing van Waregem. Donckers eindigde in dit klassement als tweede, maar wel als best Belg en daarmee pakte ze de titel.

De Britse Izzy Taylor won de internationale driesterrenwedstrijd van Waregem met een totaal van 50 strafpunten. Zij maakte het verschil op de slotdag met een snellere cross.

Rik Geirnaert pakte, met een elfde plaats in het eindklassement, zilver op het BK. Het brons ging naar Stephanie d’Andrimont, die in het klassement de veertiende plaats bezette.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/ Galop.be

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook