Ga naar hoofdinhoud

Zevende plaats voor Tim Lips in Badminton Horse Trials

Foto: Jacquelien van Tartwijk

Tim Lips zette vanmiddag een klein kroontje op zijn prestaties van het afgelopen weekend bij de Badminton Horse Trials.  Hij wist na de tussenstand van gisteren zijn zevende plaats te behouden. De Australische Sam Griffiths won de viersterren-eventingwedstrijd in Badminton. In een spannende ontknoping wist hij de Britten Oliver Townend en Harry Meade van de winst af te houden. 

Na een zware cross-country lagen vandaag bij aanvang van het springparcours de kansen nog voor het grijpen. Geen enkele combinatie wist het technisch lastig gebouwde parcours foutloos af te leggen. De ruiters die met hun paarden geen balken zagen vallen hadden allen een of meerdere tijdfouten. Tim Lips kreeg in zijn rit met de zeventienjarige Keyflow Nop in totaal twaalf strafpunten. Net als veel van zijn concurrenten zag hij de eerste balk vallen op hindernis twee. Daarna kreeg hij een fout op de eerste hindernis van de dubbelsprong en ook aan het eind van zijn rit viel er nog een balk naar beneden. Maar met een totaalscore van 78.5 mag de Brabantse ruiter trots zijn.

Tim Lips was, nadat hij de eerste keer de cross had verkend, ook behoorlijk onder de indruk. “Het was echt zwaar en enorm allemaal en toen kregen we ook nog eens heel veel regen waardoor de bodem nog slechter werd. Ik ben dan ook super tevreden, de cross was echt geweldig om te rijden. Nergens had ik een slechte sprong, mijn paard Keyflow N.O.P ging super door het terrein. We hadden ook de een na beste tijd van alle deelnemers, hij liep fantastisch. Over de dressuur en het springen ben ik niet zo tevreden, dat kunnen we nog veel beter. Maar voor de zevende plaats had ik vooraf absoluut getekend. Ik kan nu ook zeggen dat ik Badminton foutloos gereden heb, dat is echt gaaf. Ik ben echt heel blij.” Tim Lips werd ook uitgeroepen tot de beste ruiter die voor het eerste Badminton reed.

Griffiths had een totaalscore van 67.9 na een balk in het springparcours. Townend kreeg acht strafpunten erbij in zijn laatste rit en eindigde zo met 70.7 strafpunten als tweede. Meade had ook een balk in het parcours en verzamelde zo een totaalscore van 71.4, wat hem de derde plaats opleverde.

Merel Blom zette voor Nederland ook een knappe prestatie neer. Zij werd samen met Rumor has it dertiende met een score van 87.8. De in Engeland woonachtige Andrew Heffernan kwam ook uit onder de Nederlandse vlag en werd 21ste.

Klik hier voor de volledige uitslagenlijst.

Bron: Horses / KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook