Ga naar hoofdinhoud

Zuid-Afrika stuurt Peternell noodgedwongen naar Londen

Foto Lonneke Ruesink
Het internationaal sporttribunaal CAS heeft besloten dat de in Groot-Brittannië woonachtige Zuid-Afrikaanse eventingruiter Alexander Peternell toch mag deelnemen aan de Olympische Spelen. De Zuid-Afrikaanse sportfederatie (SASCOC) gaf eigenlijk de voorkeur aan Paul Hart en reageert verbolgen op de uitspraak van CAS. “Het is voor ons als land teleurstellend dat we tegen onze zin in een atleet moeten opnemen in de Zuid-Afrikaanse afvaardiging”, aldus Tubby Reddy van het SASCOC.

De Zuid-Afrikaanse sportfederatie had Peter Hart aangewezen als deelnemer aan de Olympische Spelen. Peternell staat echter hoger op de wereldranglijst en vond dat hij op basis van zijn resultaten zijn afvaardiging verdiende. CAS stelde Peternell eerder deze maand in het gelijk, waarop de Zuid-Afrikaanse federatie besloot zowel Hart als Peternell niet naar de Olympische Spelen te sturen.

Het CAS besloot vervolgens dat Peternell zijn deelname aan Londen 2012 niet ontzegd mag worden. Het SASCOC laat weten het zeer spijtig te vinden dat ze Paul Hart niet kunnen afvaardigen. “Het is duidelijk dat het publiek nog steeds achter Paul Hart staat. Het is jammer dat door deze beslissing een atleet wordt gestuurd die niet persé herkend of gesteund wordt door het Zuid-Afrikaanse publiek.”

Bron: Horses / Horsetalk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook