Ga naar hoofdinhoud

Zwaar springparcours speelt Nederlandse eventingruiters parten

Foto De Paardenkrant Tim Lips met Concrex Oncarlos

De Nederlandse eventingruiters die zich aan het voorbereiden zijn op de Olympische Spelen in Londen hebben het afgelopen weekend in het Britse Bramham goed gepresteerd. In de door de weersomstandigheden zeer zwaar geworden CIC driesterren wedstrijd gingen maar liefst 99 combinaties van start, waarvan 40 de wedstrijd niet beëindigden. De Nederlandse ruiters die kansen lijken te hebben op een plaats in het team dat naar Londen gaat reden allemaal een foutloze cross en liepen tegen minieme fouten aan voor het overschrijden van de tijd.

Andrew Heffernan (Nantwich Cheshire, Eng)  was de enige van de Nederlanders die binnen de tijd wist te rijden en was daardoor ook de beste Nederlandse combinatie in de uitslag met Millthyme Corolla met een 26ste plaats. Tim Lips stond met Concrex Oncarlos één plaats lager in de uitslag, terwijl Rabo Talent van het Jaar Elaine Pen met Vira als 29ste eindigde. Merel Blom stond met Rumour Has It op de 32ste plaats en met Umberto als 44ste.

“Het was niet mijn beste wedstrijd”, vertelde Tim Lips. “In de cross gingen de paarden allemaal zeer goed. De problemen lagen echt in het springparcours. De bodem was erg slecht en glibberig door de in enorme hoeveelheden gevallen regen. Daardoor was het erg moeilijk rijden en waren foutloze parcoursen zeldzaam. In de cross leek de bodem prima, maar tijdens het rijden werd duidelijk dat ook hier de bodem zeer matig was en de krachten van de paarden leek weg te zuigen. Van de 59 combinaties in de einduitslag voorkomen wisten maar negen combinaties het springparcours foutloos af te leggen”, aldus Tim Lips.

De overwinning ging naar de Britse ruiter William Fox-Pitt met Neuf des Coeurs, die net als de als tweede eindigden Australiër Andrew Nicholson met Nereo geen strafpunten aan zijn dressuurtotaal behoefde toe te voegen. Ook De Britse Zara Phillips, die met High Kingdom als derde eindigde, behoorde tot het uit vier ruiters bestaande selecte gezelschap voor wie de dressuurscore ook de eindscore betekende.

Klik hier voor alle uitslagen

Bron: Horses/KNHS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook