Ga naar hoofdinhoud

Extreme US 

Extreme US (Escamillo x Vivaldi x Don Schufro)

Extreme US (Escamillo x Vivaldi) foto: Melanie Brevink-van Dijk

LEVENSNUMMER DE433330772119
GEBOORTEDATUM 12-4-2019
FOKRICHTING Dressuurpaard
REGISTER STB
VERW.SCHAP DP 2,0% (LAAG-GEM)
STOKMAAT 1.71 m
KLEUR ZWART
WFFS geen drager

Fokker: Gestüt Lewitz, Steinfeld
Eigenaar: Joop van Uytert en Paul Schockemöhle

Verrichtingscijfers

Stap (2x) 9,00
Draf (2x) 9,00
Galop (2x) 8,50
Souplesse 9,00
Houding en balans 9,00
Rijdbaarheid en bewerkbaarheid 9,00
Aanleg als Dressuurpaard 9,00
Totaal 89,00
Plaatsing-
Jaarverrichting 2022
Plaats Ermelo

Verrichtingsrapportage

Exterieur:
Extreme U.S. is een goed ontwikkelde, bergop gebouwde hengst die goed in het rechthoeksmodel staat. Het hoofd is voldoende sprekend. De nek is goed van lengte met een correcte hoofd-halsverbinding. De hals is goed van vorm, ruim voldoende van lengte, goed van bespiering. De schouder is goed van lengte en ligging. De schoft is goed ontwikkeld en is goed van lengte. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn goed bespierd en aangesloten. De croupe is een fractie hellend, goed van lengte en goed van bespiering. De broekspier zou een fractie langer door mogen lopen. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is licht gebogen. De koten voor en achter zijn ruim voldoende van lengte en ruim voldoende gesteld. Het fundament is goed ontwikkeld en goed van kwaliteit. De voeten zijn goed ontwikkeld, goed van vorm en goed van kwaliteit. De verzenen zijn ruim voldoende ontwikkeld.

Afstamming:
Extreme U.S. is de eerste bij het KWPN goedgekeurde zoon van Escamillo, die als zesjarige zilver won op het WK Jonge Dressuurpaarden in Verden. De Escolar-zoon Escamillo was premiehengst en werd vervolgens tot winnaar uitgeroepen in de Duitse sporttest. De moeder van Extreme U.S. is de Hannoveraanse Viva Contana PS, een dochter van de preferente dressuurpaardenvererver Vivaldi. De moederlijn van Extreme U.S. vervolgt met de Don Schufro-dochter Contana, zij gaf in combinatie met Sandro Hit zowel de bij meerdere Duitse stamboeken goedgekeurde Swagman, alsmede het internationale Grand Prix-paard Swagman 2 en het Lichte Tour-paard Equiscio’s Welldone. Tevens dient Contana als grootmoeder van de bij het KWPN goedgekeurde Total US, die op internationaal Grand Prix-niveau presteert, en de sportpaarden Great Gatsby PS en Zaid 3. Deze moederlijn kent vele elders gekeurde hengsten, waaronder Dante U.S., Debutant PS en Fürst Zonik PS. Overgrootmoeder Contia (v.Continue) is zowel moeder als grootmoeder van vele goed presterende springpaarden.

Onderzoekrapport:
Extreme U.S. is een evenwichtige, betrouwbare, op zijn ruiter gefocuste hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft zeer veel inzet en werklust en laat zich zeer goed door zijn ruiter bewerken. De stap is actief, zuiver van viertakt en zeer goed van ruimte met veel lichaamsgebruik. De draf is goed van ruimte, heeft een goede afdruk, een zeer goede voorbeentechniek en een goed ondertredend achterbeen dat zeer goed tot dragen komt. De galop is bergop, goed van kracht, met zeer veel gedragenheid en ruimte. Extreme U.S. beweegt met veel takt en een zeer goede beentechniek, zelfhouding en balans, waarbij zijn vermogen tot schakelen zeer positief opvalt. Als dressuurpaard heeft Extreme U.S. veel tot zeer veel aanleg en geeft zijn ruiter een zeer goed gevoel.

Stalgedrag:
Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport:
Geen bijzonderheden vastgesteld.

Spermaonderzoek:
Verwacht bevruchtend vermogen klasse: goed.

Fok/aanparingsadvies:
Extreme U.S. kan bewegingstechniek, lichaamsgebruik en rijdbaarheid en instelling verbeteren en het vermogen tot schakelen toevoegen aan de dressuurpaardenfokkerij.

Moederrapportage:
Viva Contana is een zeer goed ontwikkelde hoogbenige merrie die ruim voldoende in het rechthoeksmodel staan en opwaarts gebouwd is.
De nek is goed van lengte met een lichte hoofd-halsverbinding.
De hals is goed van lengte, is goed van vorm en voldoende van bespiering.
De schoft is zeer hoog en goed van lengte.
De schouder is een fractie steil van ligging.
De rug is goed van bespiering en de lendenen zijn een fractie strak aangesloten.
De croupe is wat hellend van ligging en ruim voldoende van lengte.
Het voorbeen is van voren gezien correct gesteld en van terzijde gezien correct gesteld.
Het achterbeen is licht gebogen.
De koten zijn correct gesteld.
De hoeven zijn goed ontwikkeld en hebben goede verzenen.
Het fundament is passend ontwikkeld en hard van kwaliteit.
De stap is goed in de viertakt, vlijtig en ruim voldoende van ruimte.
De draf is lichtvoetig met een goede ruimte en een actief achterbeen.

Stokmaat: 1.80m / kleur: zwart

Dit verslag bevat de gegevens en kennis op het moment van goedkeuren (mei 2022). Sommige gegevens in het verslag kunnen later op grond van nieuwe kennis of gegevens wijzigen.

Extreme US (Escamillo x Vivaldi) foto: Melanie Brevink-van Dijk