Ga naar hoofdinhoud

Famous

FAMOUS 528003201008477 Stb

Famous v Albaran xx x Pekezwiggy ster v Karandasj 50 dagen verrichtingsonderzoek/springhengsten – najaar 2013

Cat.nr. onderzoek: 1, cat.nr. HK’13: 003
SP, 27-06-2010, 169 CM, VOS
V. ALBARAN XX V. SURE BLADE XX
m. PEKEZWIGGY RP STB STER
V. KARANDASJ KEUR M. KEZWIGGY RP STB STER
MV. GRAAF GRANDE AANGW — CALVADOS KEUR
FOKKER: TH. BRUMMELHUIS, HEETPASWEG 6, 7482 CD HAAKSBERGEN
GER: J.W. GREVE, WATERMOLENWEG 5, 7481 VL HAAKSBERGEN

Stap Draf Houding & balans Galop x2 Reflexen x2 Techniek x2 Vermogen x2 Rijdbaarheid en instelling Aanleg als springpaard Totaal
7 7 8 7,5 7,5 7 7,5 9 7,5 75,5

Exterieur

Famous is een goed ontwikkelde rytipische hengst die goed in het rechthoeksmodel is gebouwd met een enigszins neerwaartse romprichting. Het hoofd is aansprekend. De nek is goed van lengte. De hals is goed van lengte, vorm en bespiering. De schoft is zeer goed van lengte en goed ontwikkeld. De schouder is goed van lengte en ligging. De rug is goed van lengte en bespiering. De lendenen zijn ruim voldoende van bespiering en ruim voldoende aangesloten. De croupe is hellend, voldoende van lengte en ruim voldoende van bespiering. De broekspier is goed van lengte. Het voorbeen is linksvoor frans gesteld. Het achterbeen is een fractie steil. Het fundament is hard, droog en goed ontwikkeld. De voeten zijn goed van vorm en kwaliteit.

Afstamming

Famous kan een behoorlijke dosis “bloed” in de fokkerij brengen via zijn vader, de Engels volbloed Albaran xx. De moeder van Famous is Pekezwiggy, een sterdochter van de Fedor-zoon Karandasj. Grootmoeder Kezwiggy is eveneens ster, zij is een dochter van de aangewezen hengst Graaf Grande (Burggraaf x Voltaire). Kezwiggy is ook de moeder van de KWPN hengst Oliver (v.Voltaire). Overgrootmoeder Gezwiggy is een keurmerrie van Calvados uit de keur preferente prestatiemerrie Zwiggy (v.Nimmerdor). De moederlijn vervolgt met de volle zus van de KWPN hengst Octrooi, de keur preferente merrie Twiggy (v.Lucky Boy xx) uit de ster preferente Ilonka van Koridon xx.

Onderzoekrapport

Famous is een eerlijke en betrouwbare hengst met een zeer goede instelling. De hengst heeft veel bereidheid tot werken, laat zich goed bewerken en heeft een goede mond. De stap is zuiver en ruim voldoende van ruimte. De draf is ruim voldoende. De galop is ruim voldoende gedragen en ruim voldoende tot goed van ruimte. In beweging heeft de hengst een goede houding en ruim voldoende balans. Famous springt met ruim voldoende tot goede reflexen, een ruim voldoende beentechniek maar zou meer lichaamsgebruik kunnen tonen. Famous lijkt voorzichtig en toont ruim voldoende tot veel vermogen. Als springpaard heeft Famous ruim voldoende tot veel aanleg en geeft zijn ruiter een ruim voldoende gevoel.

Stalgedrag

Eerlijke betrouwbare hengst, makkelijk in de omgang en rustig op stal.

Veterinair rapport

Gedurende het onderzoek is de huid behandeld tegen een gegeneraliseerde huidontsteking op basis van een allergie.

Spermaonderzoek

Verwacht bevruchtend vermogen klasse: voldoende.

Fok/aanparingsadvies

Famous kan bloed, model, maat en rijdbaarheid toevoegen aan de springpaardenfokkerij.

Klik hier voor alle aangewezen hengsten.