Ga naar hoofdinhoud

10 zonen uit eerste jaargang Finest naar Hannoveraanse keuring

Een van de Finest-zonen met Eckhard Wahlers - Foto: dr. Christina Beuke

Eckhard Wahlers (de chef van Gestüt WM) kan dit jaar niet alleen blij zijn met het enorme aantal dekkingen van Secret (700+). Het Hannoveraanse stamboek – het stamboek dat Secret overigens niet voorzag van een dekbrevet – selecteerde de afgelopen twee weken maar liefst tien 2,5-jarige hengsten uit de eerste jaargang van Finest (v. Fürstenball). Deze in 2013 geprimeerde hengst (een halfbroer van St. Moritz junior) en de publiekslieveling van de keuring destijds is daarmee de absolute topleverancier (ruim 14% van de dressuurcollectie). Overigens werden van hem maar liefst 31 (!) hengsten aangeboden op de voorselectie, hetgeen dekaantallen à la Secret laat vermoeden. 

In totaal werden er de afgelopen weken 112 hengsten geselecteerd voor de Hannoveraanse keuring, daarvan 71 dressuur- en 41 springhengsten. Een deel daarvan valt in de komende weken nog af na het veterinaire onderzoek. Zo werd vorig jaar bijvoorbeeld de latere Westfaalse kampioen Karajan (Kannan x Verdi) in eerste instantie geselecteerd voor de keuring, maar er na het onderzoek uitgegooid. Na zijn kampioenstitel in Westfalen (en de prijs van 620.000 euro in de veiling) werd hij overigens op een nakeuring alsnog goedgekeurd voor Hannover.

Fürstenball

Fürstenball is niet alleen goed vertegenwoordigd via zoon Finest, maar kreeg ook nog vijf directe zonen geselecteerd voor de keuring. Bovendien kregen Fürst Belissaro en Blue Hors Farrell (beide Fürstenball-zonen) elk drie hengsten door. Ook van Vivaldi-zoon Livaldon en van Harmony’s Don Noblesse werden drie zonen geselecteerd. Opvallend: geen enkele Quantensprung dit jaar.

Toto jr

Hannover kon in 2013 de eerste Totilas-zoon goedkeuren met Glock’s Toto jr. Het publiek in Verden was het er daar overigens niet mee eens, toen juryvoorzitter dr. Werner Schade het juryoordeel uitsprak, brak gejoel en gefluit los. Nu heeft Hannover opnieuw de primeur: voor de hoofdkeuring is de eerste zoon van Toto jr (uit een moeder van Sandro Hit x Carprilli) uitgenodigd.

Qualito

Bij de 41 springers is Qualito (v. Quaid) de topleverancier met drie toegelaten zonen uit zijn eerste jaargang. De Celler staatshengst verscheen niet op de hoofdkeuring in 2013, maar werd in het voorjaar van 2014 goedgekeurd. Voor hem is het, net zoals voor Finest, de eerste jaargang. Duidelijk verschil is wel dat deze hengst ‘onopvallend’ op de nakeuring werd goedgekeurd en in zijn eerste jaar (na de keuring in april) geen enorme aantallen merries heeft gekregen. Cascadello en Diacontinus kregen elk twee zonen doorverwezen.

Klik hier voor foto’s van de geselecteerde hengsten

Klik hier voor de volledige lijst

Finest

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook