Ga naar hoofdinhoud

115 hengsten op voorjaarskeuring Zangersheide

Cat.nr 35 London (Carembar de Muze x Argentinus) - Foto: Jacquelien van Tartwijk
115 hengsten staan in de catalogus van de Zangersheide voorjaarskeuring in Lanaken. Dat is flink wat meer dan voorgaande jaren: vorig jaar stonden er 79 hengsten in de catalogus, in 2016 waren dat er 68 en in 2015 60. De hengstenkeuring begint morgen met de exterieurbeoordeling en wordt zaterdag en zondag vervolgd met het vrijspringen en het springen onder het zadel voor oudere hengsten. 

In de catalogus staan een aantal hengsten die ook werden gepresenteerd op de KWPN Hengstenkeuring en daarbij gaat het niet alleen om hengsten die niet werden aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Zo staan de aangewezen hengsten London (Glock’s London x Argentinus),  Kathmandu (Flying Dream x Dulf vd Bisschop) en de op de attestkeuring aangewezen Kazan (Baloubet du Rouet x Heartbreaker) ook in het Zangersheide boekje.

Acht keer Kannan

Kannan is met acht hengsten in de catalogus topleverancier, van Toulon worden er vijf zonen verwacht, Cornet Obolensky heeft er vier in het boekje en zijn kleinzoon Comilfo Plus Z drie. Datzelfde aantal is er voor Codex One, Numero Uno, Thunder van de Zuuthoeve en Vigo d’Arsouilles.

22 oudere hengsten

Het gros van de hengsten op de voorjaarskeuring is driejarig (93 hengsten uit jaargang 2015). 22 oudere hengsten worden gepresenteerd. Daarvan 12 vierjarigen en vier vijfjarigen. Verder verschijnen er een aantal bekende namen zoals de HorseTelex Results-toppers Vingino (v. Voltaire), de gepensioneerde 1,60m hengst Cabrio van de Heffinck (v. Cassini I) en de naar Zangersheide gehaalde Heartbeat (v. Heartbreaker).

Handige links

Klik hier voor de catalogus
Klik hier voor de collectie op HorseTelex
Klik hier voor het programma
Klik hier voor de livestream

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.