Ga naar hoofdinhoud

130.000 euro voor Bundeschampionat-finalist Landlord in Vechta

Landlord Foto Winter Mixed Sales
Op het Oldenburger Pferdezentrum in Vechta werd zaterdag 35 paarden geveild in de Winter Mixed Sales. Ondanks het koude weer gingen de dressuur- en springpaarden als warme broodjes over de toonbank. Met 130.000 euro werd Bundeschampionat-finalist Landlord (v. Levisonn) als duurste afgeslagen. Het zesjarige springpaard krijgt zijn nieuwe stal in Groot-Brittannië. Met een omzet rond de 1 miljoen euro waren de organisatoren tevreden.

Voor het hoogste bod van 130.000 euro kwam de zesjarige Landlord in het bezit van een jonge Britse springamazone. De zoon van Levisonn was finalist op het Bundeschampionat en heeft op 1,35m-niveau al successen geboekt.

Fürstenball-dochter duurste dressuurpaard

De mooie Fashion in Black (v. Fürstenball OLD) was het op een na duurste paard van de veiling en het duurste dressuurpaard. De vierjarige zwarte hengst werd voor 95.000 euro afgeslagen en vertrekt naar Argentinië.  het op een na duurste paard en was het duurste dressuurpaard van de veiling.

Uit lijn Little Rock

Daarna volgde de zevenjarige San Amour I-dochter Skyline. Een dressuurstal uit Zwitserland schafte de merrie aan voor 50.000 euro. Voor 47.000 euro wisselde Speranza van eigenaar. De zesjarige dochter van Stafford ESC, uit de lijn van Little Rock, zal haar carrière voortzetten in Spanje.

Twintig van de 35 veilingpaarden vonden hun weg buiten Duitsland. De gemiddelde prijs van de paarden was  28.500 euro, met een omzet van rond de 1 miljoen euro.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Oldenburger Verband

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook