Ga naar hoofdinhoud

130.000 euro voor Trakehner hengst Greenwich Park

Greenwich Park (v. Saint Cyr) - Foto: Trakehner Verband

De veiling waar het echt om gaat – de verkoop van de goedgekeurde hengsten – moet nog komen, maar ondertussen heeft het Trakehner Verband al een klapper te pakken. De zesjarige hengst Greenwich Park (Saint Cyr x Alter Fritz) bracht gisteren in Neumünster 130.000 euro op in de veiling voor rijpaarden, niet-goedgekeurde hengsten en veulens. De gemiddeld prijs bij de rijpaarden lag op 41.050 euro, voor de niet-goedgekeurde hengsten werd gemiddeld 15.633 euro neergelegd en voor de veulens 9.642 euro.

Met de 130.000 euro was Greenwich Park met afstand de veilingtopper. Hij vertrekt voor dat bedrag naar Oostenrijk. Boven de 50.000 euro kwam ook de driejarige Ancelotti (Cadeau x Insterburg). De ruin bracht 55.000 euro op.

Obama duurste niet-goedgekeurde hengst

Bij de niet-goedgekeurde 2,5-jarige hengsten was Obama (Millennium x Hofrat) de duurste. Hij werd ook niet afgewezen door de hengstenkeurigscommissie, hij werd voorlopig niet goedgekeurd.

Duurste veulen van Rhenium

Bij de veulens is Millennium de grootvader van de topper. Herzsturm (Rhenium x Imperio) bracht 15.000 euro op en was daarmee het duurste veulen.

Alle prijzenVond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook