Ga naar hoofdinhoud

130.000 voor Grand Prix-paard Fürstenglanz op Kathmann-veiling

Fürstenglanz (v. Fürstenreich) - Foto: Julia Kathmann

Een leerlinge van Dorothee Schneider kreeg op de Kathmann Final Sales voor 130.000 euro een Grand Prix-paard in handen. De twaalfjarige ruin Fürstenglanz(Fürstenreich x Diamond Hit), die twee internationale resultaten achter zijn naam heeft staan( 65,98% in de Grand Prix en 70,85% in kür) was daarmee de topper van de veiling van het paardenbestand van het station Ludwig Kathmann.

De voormalig goedgekeurde hengst Fürstenglanz was met afstand het duurste paard van de veiling. De op één na hoogste prijs werd betaald voor een driejarige hengst Daiquiro Royal (Danciano x Fürstenball x Sandro Hit). Deze hengst uit de stam van Welt Hit I-VI was vorig jaar toegelaten tot de Oldenburger keuring, maar verscheen daar niet vanwege een infectie. Nu vertrekt hij voor 42.000 euro naar België.

Vier paarden naar België

Belgen kaapten ook het op twee na duurste paard van de veiling weg. De vierjarige ruin For My Love (For Romance I x Lord Loxley), die dit voorjaar nog een Reitpferdeprüfung won, werd voor 34.000 euro geveild. Nog twee paarden ging naar België: de tweejarige hengst Finniestone (Floriscount x Ducello) en de tweejarige merrie Fiolina (Fürst Belissario x Locksley II) werden door dezelfde stal gekocht. Verder gaan twee paarden naar Zweden, twee naar Oostenrijk en één naar Rusland. De rest blijft in Duitsland.

Allemaal verkocht

De 25 paarden die geveild werden (bekijk hier de collectie), werden allemaal verkocht. Veilingmeester Volker Raulf sloeg de paarden (van jaarlingen tot het Grand Prix-paard) voor een totaalbedrag van rond de 360.000 euro af. Een gemiddelde van 14.400 euro per paard.

Min de Grand Prix-veilingtopper werd er 9.583,33 euro betaald voor de jonge hengsten, merries en enkele rijpaarden. In totaal gingen vijf paarden over de 10.000 euro. Naast de drie reeds genoemde toppers waren dat de tweejarige hengst Bon Amour (Bon Coeur x Dancier) en de vijfjarige ruin Zumstein (Zack x Florencio I). Zij werden respectievelijk geveild voor 17.000 en 18.000 euro. Slechts zes paarden brachten minder dan 5.000 euro op.

Fürstenglanz:

Daiquiro Royal:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Züchterforum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook