15.000 euro voor Cornet Obolensky-veulen

Carasco (v. Cornet Obolensky)

Op de eerste editie van de ESHA Foal Edition Auction in Schijndel werd Carasco van het Hobos Z van Cornet Obolensky als duurste afgeslagen. Het hengstveulen bracht 15.000 euro op. De gemiddelde prijs van de bijna 50 veulens die afgelopen zaterdag onder de hamer van Matthijs Brouwer en Chris de Heer kwamen, lag op 4500 euro.

De veilingtopper Carasco is een halfbroer van Laura Krauts 1,45m-paard Caelle (v. Clinton) die onlangs in Opglabbeek nog eerste en tweede werd in 1,40-rubrieken. Tweede moeder Nerva bracht de KWPN-hengst Salamon W (v. Darco).

Andere veulens waar goed op geboden werd, waren Cashpot of Course Z (v. Cicero van Paemel Z), Crumble Zoetendaele Z (v. Comilfo Plus Z) en Ricotta vd Fruitkorf (v. Emerald). De kopers kwamen uit Nederland, Duitsland, België, Engeland en Ierland. In het voorjaar zullen de drie-, vier-, en vijfjarigen onder de hamer komen.

Klik hier voor de lijst van de veulens.

Bron Horseman.be

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.