204.000 euro voor Fascination op eerste hunterveiling ‘The Hunt’

Fascination Foto The Hunt

The Hunt, de hunterveiling van de gebroeders Sorensen en Robert Vos, bracht gisteravond op de unieke locatie De Gashouder in Maastricht veertien hunters onder de hamer. De vijfjarige Fascination (v. Sandro Boy) was met 204.000 euro het duurste paard van de veiling.

De paarden, allemaal afkomstig van de Europese springpaardenfokkerijen, zijn de afgelopen tijd speciaal als hunter getraind, maar de kopers zullen bijna zonder uitzondering afkomstig zijn uit de Verenigde Staten waar de huntersport groot werd en groot is.

Sandro Boy-zoon veilingtopper

Voor de vijfjarige Sandro Boy-zoon Fascination werd het meeste geld betaald, hij werd door zijn nieuwe eigenaar voor 204.000 euro aangeschaft. De schimmelhengst is onder de naam Scorpio de la Vie Z goedgekeurd bij het BWP.

Zonen van Corland en Cardento

De vierjarige KWPN’er Réinventé was het op een na duurste paard. De zoon van Corland verwisselde voor 150.000 euro van eigenaar. 125.000 euro werd er neergelegd voor de zesjarige Cardento-zoon Mystère uit de KWPN-merrie Romaine (v. Laroche).

De paarden brachten gemiddeld 75.200 euro op.

Bron Equnews/Paardenkrant-Horses.nl

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.