Ga naar hoofdinhoud

21 hengsten goedgekeurd op Zweedse hengstenkeuring

Häkkinen N (v. Zirocco Blue VDL) - FOTO SWB

Op de Zweedse hengstenkeuring in Flyinge zijn vandaag 21 hengsten aan de fokkerij toegevoegd. Het gaat om vier driejarigen, zeven vierjarigen, twee vijfjarigen en zeven oudere hengsten die hun goedkeuring met name te danken hebben aan sportprestaties. Onder deze hengsten een volbloed. Drie Nederlands gefokte springhengsten mogen Zweedse merries gaan dekken: Häkkinen N (v. Zirocco Blue VDL), Harvy (v. Bernini) en Gamelus R (v. Namelus R). 

De vierjarige Häkkinen N werd gefokt door J.C.H. Nuygens en door de VDL Stud voorgesteld in Zweden. Ook Bernini-zoon Harvey kreeg groen licht. Hij werd geboren bij P.H. van Elk. Gamelus R is een Stal Roelofs-fokproduct. Hij is een jaar ouder.

Bij de driejarigen was er een dekbrevet voor de springhengsten Copycat (v. Comme Il Faut), Kannatol (v. Kannan) en Mr Vain GJ (v. Diarado) en de dressuurhengst Zafferano (v. Zaladin), een palominohengst.

Bij de vierjarigen – de belangrijkste groep op de Zweedse hengstenkeuring – was er voor zeven hengsten groen licht. Vier dressuurhengsten en drie springhengsten. Het gaat om Fairway (v. Floricello), Gammelengårds Zappa (v. Zonik), Klifton (v. Floricello) en Totilas-zoon Total Hope. Hij komt uit de merrie Weihegold OLD, het huidige succespaard van Isabell Werth.  Naast de twee Nederlandse springhengsten werd ook de vierjarige Triton Hästak (v. Cabachon) goedgekeurd.

Bij de ‘prestatie’-hengsten werden onder andere de BWP-gefokte Karmel van de Watering (v. Diarado), Colmander (v. Colman), Heartbeat (v. Heartbreaker) en Skovens Rafael (v. Blue Hors Romanov) goedgekeurd.

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Lees donderdag alles over de Zweedse hengstenkeuring in Paardenkrant-Horses.nl. Met een beschouwing van Frenk Jespers, Pieter Kersten en Dave Maarse, die als juryleden in Flyinge waren.

Häkkinen N (v. Zirocco Blue VDL):

Harvey (v. Bernini):

Gamelus R (v. Namelus R):

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook