Ga naar hoofdinhoud

25.000 euro voor embryo Cumano x Caretino

Cumano (v. Cassini I)
Gisteravond sloot de Horseman Online Auktion af en de topper van de Belgische online veiling werd een embryo van Cumano uit een Caretino-moeder. Een koper uit Estland had het laatste bod van 25.000 euro. Sinds donderdag kon er geboden worden op drie veulens, twee fokmerries en vier embryo's. De gemiddelde prijs kwam uit op 14.500 euro.

Het embryo van Jos Lansinks wereldkampioen Cumano werd de veilingtopper. Het komt uit de Holsteinse merrie N-Carvelita van Caretino uit de merrielijn van hengsten als Champion Shadow (v. Capitol I), Acapulco Z (v. Acorado I) en, wat verder weg, Goodtimes (v. Nimmerdor). Een koper uit Estland betaalde 25.000 euro voor het embryo.

Embryo Vigo d’Arsouilles

Dezelfde koper kocht voor 16.000 euro ook het embryo van Vigo d’Arsouilles uit de Kannan-merrie Janan Panama. Zij is een dochter van Panama du Seigneur die de 1,60m-paarden Tic Tac du Seigneur (Leslie Burr) en Amour du Seigneur (Alberto Zorzi) bracht.

Duurste veulen van Comme il faut

Reve van de Pereboom was met 18.000 euro het duurste veulen. Zij is een dochter van Comme il faut uit de Thunder van de Zuuthoeve-merrie Nauwsika van de Pereboom, een volle zus van Gunder het Olympiade paard van Ali Al Rumaihi. Het veulen zal naar Amerika vertrekken.

Merrie uit volle zus Coupe de Coeur

Ook voor de merrie Indra M (v. Clinton) werd 18.000 euro betaald en blijft in België. Moeder Zoe Quality is de volle zus vande Holsteinse Grand Prix-hengst Coupe de Coeur (v. Calido I) en halfzus van de Grand Prix-paarden Russel, California en Corofina, alle drie van Corofino I. De vierjarige merrie is drachtig van Diamant de Semilly.

Klik hier voor de veilinglijst met prijzen.

Bron Horseman.be/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.