Ga naar hoofdinhoud

27 tuigpaardhengsten naar eerste bezichtiging

Unieko

Slechts 27 tuigpaardhengsten zijn er aangemeld voor de eerste bezichtiging, die aanstaande vrijdag tijdens Paard 2013 plaatsvindt in de Evenementenhal Hardenberg. Dat is een flinke daling ten opzicht van vorig jaar.

De daling is onder meer te verklaren doordat er enkele jaren geleden al minder gedekt werd. Daarnaast zal er naar verwachting strenger geselecteerd zijn door de eigenaren en trainers. En diverse opfokkers hebben er wellicht voor gekozen hun in opfok zijnde hengsten te verkopen, aangezien er buitenlandse vraag was.

Er is dit jaar geen topaanvoerder en de spreiding in vaders is dan ook groot. Unieko levert drie zonen en Artiflex, Baanbreker HBC, Manno, Morocco Field Marshall, Patijn, Plain’s Liberator, Waldemar en Zepplin ieder twee. Van Aquarel, Atleet, Bakboord HBC, Sallandt’s Railroadman, Urgent, Uromast, Vaandrager HBC en Victory komen één zoon ter keuring.

Van de 27 aangemelde hengsten zijn er maar liefst veertien vos, negen bruin en vier zwart.

De keuring begint vrijdagmiddag om 13.30 uur en vanaf 18.00 uur is er een avondprogramma met diverse tuigrubrieken. Tussendoor wordt per groep de uitslag bekend gemaakt van de eerste bezichtiging.

 

Lees morgen (woensdag) meer in De Paardenkrant.

 

Bron: Horses / KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook