Ga naar hoofdinhoud

270.000 euro voor NRPS-hengst Crosby op Van Olst-veiling

Exclusief
Crosby (v. Chippendale) - Foto: Van Olst

De zevenjarige NRPS goedgekeurde Crosby (Chippendale x Flemmingh) was met 270.000 euro de veilingtopper op de Van Olst Sales 2018. De door Th. Deenen uit Heijen gefokte zwarte, in 2015 verrichtingstopper bij het NRPS en vorig jaar vierde in de Pavo Cup voor zesjarigen, blijft voor dat bedrag in Nederland. 

Gertjan van Olst is tevreden over de veiling, die hij dit jaar voor de vierde keer organiseerde.  “Deze editie was opnieuw geslaagd: veel belangstelling, een internationaal koperspubliek en er werd vlot geboden.”

270.000 euro

Nog nooit werd er zoveel neergelegd voor de veilingtopper in Den Hout. In 2015 werd er 73.000 euro betaald voor Halegro, in 2016 was 172.000 euro voor Jefferson en in 2017 was de NRPS goedgekeurde Fireball met 155.000 euro de duurste. Nu dus 270.000 euro voor de ZZ-Zwaar geklasseerde Crosby, de nummer 1 van de veiling.

95.000 euro voor driejarige ruin

Een flinke som werd er ook neergelegd voor een driejarige ruin uit de eerste jaargang van Glamourdale. Deze op Negro ingeteelde King Kong (Glamourdale x Negro) gaat voor 95.000 euro naar Australië. Daar gaat ook de vijfjarige NRPS hengst Nagano (Negro x Lord Leatherdale) naar toe. Hij werd voor 75.000 euro afgeslagen.

50.000 euro werd er door Denen geboden voor de driejarige hengst Primo-V (Nespresso x Lord Of Loxley), die bij het NRPS bleef staan. De driejarige ruin Kojak PB (Glamourdale x Jazz) gaat voor 38.000 euro naar Chili.

KWPN-hengst Inverness

De KWPN-goedgekeurde Inverness (v. Everdale) van Gertjan van Olst en Robert Lickley, die overigens nooit met vers sperma beschikbaar is geweest, behoorde ook tot de collectie. Deze met 81,5 punten bij het KWPN ingeschreven hengst werd teruggetrokken en is dus niet verkocht.

*Volledige uitslag volgt*

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook