Ga naar hoofdinhoud

Na 28 jaar weer draversveiling in België

Met het thema ‘When trotters meet jumpers’ is er 1 november een veiling van dravers en springveulens in België. De drafsport maakt in het land zo’n enorme ontwikkeling door dat bij hengstenhouders Filip Van Hauwermeiren en Andre Everaert het idee ontstond om een draversveiling te organiseren. De eerste weer sinds 28 jaar. Naast 63 dravers worden er tijdens de EVSB Selected Trotting Sale 2017 elf zeer interessante springveulens geveild, vandaar het thema.

Op woensdag 1 november is het zo ver. Dan gaat de EVSB-veiling om klokslag 18.00 uur van start op de QC Stables in Sint-Niklaas. “Wij denken dat er behoefte is aan een professioneel verkoopplatform tussen draverfokkers en eigenaren/trainers. Dat is er op dit moment niet in België, waar we kunnen spreken van een revival van de drafsport. We werden direct gesteund door twee grote fokkerijen, waardoor ook andere fokkers ingestapt zijn”, vertelt organisator Filip Van Hauwermeiren enthousiast.

Volle broer van Voltigeur de Myrt

Een spraakmaker is bijvoorbeeld een volle broer van Voltigeur de Myrt, één van de topdravers in Frankrijk met ruim een miljoen euro winsom. Onder de 63 dravers komen twintig veulens, negentien jaarlingen en twintig paarden die al in training zijn of koersen, onder de hamer. Verder zijn er vier fokmerries in de collectie.

Flanders Foal Auction

Dat er draverveulens geveild worden is een unicum, vertelt Filip Van Hauwermeiren. “Om de veulens goed te kunnen vermarkten, hebben we contact gelegd met Luk van Puymbroeck en Gerald Lenaerts van Flanders Foal Auction. Het gaat een interessante mix worden.”

Lijn Qerly Chin

Er worden veulens geveild uit merriestammen die al talrijke 1,50/1,60m springpaarden leverden, zoals de lijn van Qerly ChinFananka A en Casallo Z.

De veiling is live te volgen via www.clipmyhorse.tv.

Bron Persbericht EVSB Selected Trotting Sale

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook