Ga naar hoofdinhoud

28 veulens VK Zuidenveld door naar CK

20 spring- en acht dressuurveulens werden gister in Zuidenveld geselecteerd voor de Centrale Keuring. Nakomelingen van Everdale en Quasimodo van de Molendreef werden kampioen.

Bij de dressuurveulens werden er vier veulens geselecteerd voor de kampioenskeuring. Kampioene werd Jaika Jirdonie (v. Everdale). Zij is vernoemd naar haar beroemde grootmoeder Jirdonie keur pref prest sport-spr (v. Dillenburg), die onder meer moeder is van de Grand Prix-dressuurpaarden Nimbly (v. Havel), Olympus (v. Havel) en Popeye (v. Havel). Reservekampioen van Zuidenveld werd de rassige en hoogbenige Jacquelena (v. De Niro). Op de derde plek eindigde de lang gelijnde, correcte en goed galopperende Jackson (v. Dream Boy).

Bij de springveulens kwamen er acht terug voor de kampioenskeuring. De overwinning ging naar de fraaie Jack Daniel’s JB (v. Quasimodo van de Molendreef), door zijn ruime draf en goede galoplade, met veel balans en souplesse. Reservekampioen werd de sterk gespierde, rassige Jolly Chin L (v. Durango VDL). Op de derde plek bij de springveulens eindigde Jamiel (v. Indorado) met een zeer correcte en een goede bovenlijn en ruime bergopwaartse gangen.

De Centrale Keuring zal op 22 juli plaatsvinden in De Wolden.

Bron: KWPN

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook