Ga naar hoofdinhoud

28 veulens VK Zuidenveld door naar CK

20 spring- en acht dressuurveulens werden gister in Zuidenveld geselecteerd voor de Centrale Keuring. Nakomelingen van Everdale en Quasimodo van de Molendreef werden kampioen.

Bij de dressuurveulens werden er vier veulens geselecteerd voor de kampioenskeuring. Kampioene werd Jaika Jirdonie (v. Everdale). Zij is vernoemd naar haar beroemde grootmoeder Jirdonie keur pref prest sport-spr (v. Dillenburg), die onder meer moeder is van de Grand Prix-dressuurpaarden Nimbly (v. Havel), Olympus (v. Havel) en Popeye (v. Havel). Reservekampioen van Zuidenveld werd de rassige en hoogbenige Jacquelena (v. De Niro). Op de derde plek eindigde de lang gelijnde, correcte en goed galopperende Jackson (v. Dream Boy).

Bij de springveulens kwamen er acht terug voor de kampioenskeuring. De overwinning ging naar de fraaie Jack Daniel’s JB (v. Quasimodo van de Molendreef), door zijn ruime draf en goede galoplade, met veel balans en souplesse. Reservekampioen werd de sterk gespierde, rassige Jolly Chin L (v. Durango VDL). Op de derde plek bij de springveulens eindigde Jamiel (v. Indorado) met een zeer correcte en een goede bovenlijn en ruime bergopwaartse gangen.

De Centrale Keuring zal op 22 juli plaatsvinden in De Wolden.

Bron: KWPN

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook