Ga naar hoofdinhoud

30 dressuurhengsten aangemeld voor verrichtingsonderzoek

534 Glock's Toto jr x Ferro Foto: Melanie Brevink-van Dijk

Voor het voorjaarsonderzoek zijn 30 dressuurhengsten aangemeld. Op maandag 19 maart worden 26 driejarige dressuurhengsten verwacht, waaronder één die deelneemt op vrijwillige basis. Dat is de door Glock aangeschafte cat.nr 522 (Toto jr x Painted Black), die in Den Bosch nog op naam stond van E.A. Nijland uit Barchem. Vier vierjarige hengsten doen (weer) een poging richting een KWPN-dekbrevet. 

Onder de aangewezen driejarige hengsten bevinden zich onder meer de kampioenskeuringshengsten cat.nr 454 Kenzo (v. Ferguson), cat.nr  376 Kevin (v. Dream Boy) en cat.nr 357 Kaiman (v. Dark Pleasure). Om 08.00 uur wordt begonnen met de beoordeling van de op vrijwillige basis deelnemende King Karim (v. Toto jr.), waarna vanaf 08.20 uur de aanlevering van de aangewezen driejarige dressuurhengsten zal beginnen.

Eigenarenwissel

Een aantal hengsten heeft een andere eigenaar, zoals de op de keuring zeer opvallende cat.nr 534 Key Largo (Glock’s Toto jr x Ferro). Die is niet meer van fokkers Martien en Frans Burgers, maar van Jan Pieter Dalsem en Eugène Reesink. Kenzo (v. Ferguson) staat, zoals Horses.nl vorige week al meldde, op naam van Tamara Janssens, Ad Valk en Jacques Maree. Rob van Ruitenbeek staat als eigenaar bij de in de KSS voor 24.000 euro geveilde cat.nr 418 Kameraad (v. Eye Catcher).

Geen eigenarenwissel heeft de voor 56.000 euro geveilde cat.nr 367 Kavallo (Desperado x Apache) ondergaan, hij is nog steeds van fokker F. van de Poel en mede-eigenaar A. van Erp. Bij de voor 40.000 euro geveilde cat.nr 381 Kwadrate (Ebony x Dreamcatcher) is dat wel het geval. Hij stond op naam van W. Hoogeslag uit Haarle en is nu van Nico Witte en Tim Coomans.

Dream Boy-zoon Kevin

Koen Brinkman meldde op de hengstenkeuring aan Paardenkrant-Horses.nl dat hij en de twee andere Dream Boy-eigenaren (Tim Coomans en Jacques Maree) Dream Boy-zoon Kevin hadden gekocht. Op de startlijst staat de kampioensringhengst nog gewoon op naam van combinatie Swart/De Jong uit Zuidschermer en Martijn Heilig uit Oude Niedorp die hem voorstelden op de keuring. “Hij is nog niet overgeschreven”, zegt Brinkman nu.

Gehele top-5 blijft afwezig

De gehele top-5 blijft afwezig in het voorjaarsonderzoek, maar dat is niet heel gek. Van die vijf zijn er drie in handen van Andreas Helgstrand. De andere twee zijn de als derde geplaatste cat.nr 535 Kostolany B (Glock’s Toto jr x Jazz) van Stoeterij de Begijnhoeve en de als vierde geplaatste cat.nr 310 Kojack (Arlando x Uphill) van familie Both.

Doorverwezen hengsten

De vorig jaar in het verrichtingsonderzoek naar huis gestuurde vierjarigen Jewel (nummer 3 kampioensring 2017, v. Ferdinand x Santano), Jakarta (Five Star x San Remo) en Joop TC (Ravel x Krack C) staan nu weer op de startlijst. En dat geldt ook voor de kampioensringhengst van de KWPN Keuring in 2017, Jureno (Negro x Johnson).

Klik hier voor de startlijst

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook