Ga naar hoofdinhoud

34.000 euro voor ICSI gecreëerd embryo van Cumano

Jos Lansink en Cumano

De veilingtopper van de Flanders Foal Auction was gisteravond een door de techniek van ICSI gecreëerd embryo van Cumano. De Portugese koper en ruiter Norbert Ell, die met de halfzus T-Quinta (v. Quantum) van de Holsteinse moeder 1,60 m sprong, legde 34.000 euro neer voor het embryo. Ook werd een embryo van de volle broer of zus van Olympisch Kampioen Nino des Buissonnets (v. Kannan) geveild en de hamer kwam neer op een bedrag van 32.000 euro.

Naast de embryo’s werden een dertigtal veulens verkocht. Merrieveulen Flower de Kreisker van Nabab de Rêve uit de moeder van Quickly de Kreisker werd voor 24.000 euro verkocht naar Ierland. Ook naar Rusland, Duitsland, Engeland, België en andere landen zijn veulens verkocht. Luk Van Puymbroeck: “Het werd een succesvolle veiling met stampvolle banken en hoofdzakelijk een professioneel cliënteel. Ook bood Ludo Philippaerts mee. Hij kocht nummer twee Pop Up (Thunder vd Zuuthoeve x Chin Chin).”

Bron: Galop.be

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook