Ga naar hoofdinhoud

390.000 euro voor Discover op ‘huisveiling’ Borgmann

Update
Discover (v. Don Frederic) - Foto: Thoms Lehmann

De 'huisveiling' van de familie Borgmann, dit jaar voor de vierde keer georganiseerd, werd een doorslaand succes. 26 paarden uit de fokkerij van de familie Borgmann uit Ostbevern brachten 1.516.000 euro op, gemiddeld werd er 68.636 euro per rijpaard betaald. De vijfjarige ruin Discover (v. Don Frederic), vorig jaar winnaar van brons op de Bundeschampionate, was met 390.000 euro met afstand de topper. 

Discover werd aangekocht Flora Keller, de sponsor van Jessica von Bredow-Werndl. Nog vijf paarden brachten meer dan een ton op. Naast Discover waren dat de driejarige hengst Triple Crown (Triple X x Ferragamo) met 170.000 euro, de vijfjarige ruin Dresscode (Dankeschön x Florestan I) die 150.000 euro in het laatje bracht en de vierjarige ruin Braveaux (Bordeaux x Florestan I) die voor 130.000 euro werd verkocht. Twee paarden werden afgeslagen voor 120.000 euro: de driejarige hengst Eurovision (Equitaris x Real Diamond) en de zesjarige ruin Veneciano (Vivaldi x Insterburg)

Zelfvoorzienend

Stephan Borgmann, die de door zijn (dit voorjaar overleden) vader Norbert opgezette fokkerij voortzet, al enkele jaren geleden overnam, is inmiddels een geheel zelfvoorzienende fokker. Hij fokt niet alleen paarden, hij bereidt ze voor op keuringen, hij leidt ze op, brengt ze uit onder het zadel, stelt ze ter dekking en organiseert sinds enkele jaren een eigen veiling. “Ik denk dat die manier van fokken de toekomst heeft”, aldus Borgmann in een eerder interview.

Klik hier voor de collectie

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook