Ga naar hoofdinhoud

45.000 euro voor Presley Boy-merrieveulen in PS online veiling

Kassa in de online PS veiling! 45.000 euro voor het merrieveulen Presley Girl (Presley Boy x Chacco Blue), 42.500 euro voor Baloubenta (Balou du Rouet x Cento), 29.000 euro voor Chacco Boy (Chacco-Blue x Conthargos), 22.000 euro voor Fein Index (Feinrich x Don Index) en 20.500 euro voor Big Casalla (Big Star x Casall). Allemaal uit merries die niet in de sport hebben gelopen en uit lijnen met relatief weinig sport. Voor zoiets moet je Paul Schockemöhle heten. 

Paul Schockemöhle, zelf nog niet helemaal aangekomen in het digitale tijdperk en nog altijd aan het werk met papieren kaarten op Gestüt Lewitz, heeft vorig jaar zijn intrede gedaan in de wereld van online veilingen. Direct met succes: hij verkocht toen 25 veulens voor gemiddeld 18.270 euro. Dit jaar was het gemiddelde iets lager: de 24 geveilde veulens, hoofdzakelijk afkomstig van Lewitz, brachten gemiddeld 15.020 euro op (totaalomzet 360.500 euro). Slechts 9 veulens gingen voor minder dan 10.000 euro weg.

Springgefokte veulens duurder

Waar kopers op andere veilingen vaker geneigd zijn om meer euro’s neer te leggen voor dressuurveulens (waarvan de sportaanleg ook al beter te voorspellen is), zijn bij Schockemöhle de springveulens duidelijk duurder. De 9 dressuurveulens werden voor gemiddeld 10.611 euro afgeslagen, terwijl de springgefokte veulens voor gemiddeld 17.666 werden geveild.

Klik hier voor alle prijzen

Collectie op HorseTelex

Presley Girl

Baloubenta

Fein Index

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!