Ga naar hoofdinhoud

45.000 euro voor Presley Boy-merrieveulen in PS online veiling

Kassa in de online PS veiling! 45.000 euro voor het merrieveulen Presley Girl (Presley Boy x Chacco Blue), 42.500 euro voor Baloubenta (Balou du Rouet x Cento), 29.000 euro voor Chacco Boy (Chacco-Blue x Conthargos), 22.000 euro voor Fein Index (Feinrich x Don Index) en 20.500 euro voor Big Casalla (Big Star x Casall). Allemaal uit merries die niet in de sport hebben gelopen en uit lijnen met relatief weinig sport. Voor zoiets moet je Paul Schockemöhle heten. 

Paul Schockemöhle, zelf nog niet helemaal aangekomen in het digitale tijdperk en nog altijd aan het werk met papieren kaarten op Gestüt Lewitz, heeft vorig jaar zijn intrede gedaan in de wereld van online veilingen. Direct met succes: hij verkocht toen 25 veulens voor gemiddeld 18.270 euro. Dit jaar was het gemiddelde iets lager: de 24 geveilde veulens, hoofdzakelijk afkomstig van Lewitz, brachten gemiddeld 15.020 euro op (totaalomzet 360.500 euro). Slechts 9 veulens gingen voor minder dan 10.000 euro weg.

Springgefokte veulens duurder

Waar kopers op andere veilingen vaker geneigd zijn om meer euro’s neer te leggen voor dressuurveulens (waarvan de sportaanleg ook al beter te voorspellen is), zijn bij Schockemöhle de springveulens duidelijk duurder. De 9 dressuurveulens werden voor gemiddeld 10.611 euro afgeslagen, terwijl de springgefokte veulens voor gemiddeld 17.666 werden geveild.

Klik hier voor alle prijzen

Collectie op HorseTelex

Presley Girl

Baloubenta

Fein Index

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook