Ga naar hoofdinhoud

51.000 euro voor jonge Rascalino

De ‘Veiling van Hannoveraanse Sportpaarden Mei 2011’ is op 29 en 30 april gehouden in het Duitse Verden. De vierjarige Rock Steady (Rascalino x Sandro) werd naar Frankrijk verkocht voor de prijs van 51.000 euro. De fokker van Rock Steady is Heiner Sudowe, die in 2002 Dream in Black (v. Donnerhall) presenteerde bij de Equitop veiling. Dream in Black was toen met verkoopprijs van 53.000 ook het best verkochte paard.

Het best verkochte springpaard was de vierjarige merrie Clara Juana (Count Grannus x Don Juan), zij bracht een prijs op van 20.000 euro. De meeste kopers bij deze veiling waren geïnteresseerd in de jonge dressuurpaarden. Zo werd bijvoorbeeld de vier jaar oude Rosegarden (Riccione x Weltmeyer) voor 38.000 naar Zwitserland verkocht. Hiermee bracht zij na Rock Steady de hoogste prijs op.

Er werden in totaal 99 paarden verkocht, waarvan 32 naar het buitenland. De gemiddelde prijs die op deze veiling werd geboden lag op 11.098 euro.

Bron: Horses.nl / Eurodressage

Eén reactie op “51.000 euro voor jonge Rascalino

  • jos wouters

    Mooi voor de verkoper,maar als realist kijk ik naar de gemiddelde opbrengst 11.000 euro.
    Dus moet ik concluderen dat er ook paarden onder de 7000 euro verkocht zijn.
    En dit is niet goed 4 jaar opfokken en dan nog dekgeld of aankoop prijs van het veulen blijft er miks over.Dus moeten we concluderen dat ook hier de trent doorzet dat de prijzen aan het zakken zijn.Zoals we eerder konden lezen ik dacht een achter uitgang van 28% mbt de dekdienst tov het jaar 2009.Word het dan niet tijd om minder te dekken,en wachten tot er weer vraag is ,en betere prijzen.Het risico om quiet te spelen iof te verliezen is vandaag veel groter dan 5 jaar geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.