Ga naar hoofdinhoud

60.000 euro voor halfbroer Conrad de Hus

Balzac de Hus (v. Baloubet du Rouet) - Foto: Zangersheide

De eerste van de twee Zangersheide veulenveilingen is bijzonder succesvol verlopen. Gemiddeld brachten de veulens meer dan 20.000 euro op en slechts een veulen werd voor minder dan 10.000 euro verkocht. Topper met een prijs van 60.000 euro was Balzac de Hus Z (Baloubet du Rouet x Locato), de halfbroer van de Grand Prix-hengst Conrad de Hus (v. Con Air). 

Gemiddeld vonden de hengstveulens voor 21.429 euro een nieuwe eigenaar en de merrieveulens voor 20.667 euro voor een merrieveulen. In totaal werd er op de eerste avond 698.000 euro omgezet.

Voor 38.000 euro veranderde het merrieveulen King’s Crowns JT Z (Kannan x Heartbreaker) afgeslagen. Zij komt uit de stam van de goedgekeurde hengsten Crowntano Z (v. Crown Z) en Hardrock Z (v. Heartbreaker). Het hengstenveulen Fellow Z (For Pleasure x Clinton) werd verkocht voor 34.000 euro.

Kings Crowns JT Z (v. Kannan) - Foto: Zangersheide
Kings Crowns JT Z (v. Kannan) – Foto: Zangersheide

Cornet Obolensky

Cornet deed ook nog een duit in het zakje. Corcinda Z (Cornet Obolensky x Indoctro) bracht 32.000 euro op. Voor het nichtje van Kannan, Copacabana de Kreisker Z (Cornet Obolensky x Quick Star x Nimmerdor) werd 31.000 euro betaald.

Corcinda Z (v. Cornet Obolensky) - Foto: Zangersheide
Corcinda Z (v. Cornet Obolensky) – Foto: Zangersheide

32.000 euro was er ook voor de Big Star-zoon Big Pleasure Z (mv. Cento). Het zevende veulen dat de 30.000 euro-grens haalde was Luxery from Second Life Z (v. Levisto Z).

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Balzac de Hus Z (v. Baloubet du Rouet):

King’s Crowns JT Z (v. Kannan):

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook