62 hengsten geselecteerd voor Hannoveraanse keuring

cat.nr 70 Fürstenball x Sandro Hit - Foto: Facebook Hannoveraner Verband e.V.

De voorselecties voor de Hannoveraanse hengstenkeuring zijn deze week van start gegaan. Inmiddels zijn er 62 hengsten geselecteerd. Fürstenball is met drie zonen bij de dressuurhengsten het best vertegenwoordigd en Cornet Obolensky doet goede zaken bij de springhengsten. Twee directe zonen en drie kleinzonen zijn geselecteerd. 

In Hoya, Barver, Bersenbrück, Benstrup, Filsum, Isterberg en het Rheinlandse Wickrath werden deze week hengsten geselecteerd voor de hoofdkeuring. Volgende week gaat de voorselectie verder in Dorum, Cuxhaven, Freiburg, Dobrock, Hollenstedt, Salzhausen, Oetzen, Nienhagen, Bodenstein, Alsfeld, Hepsted, en Döhlbergen.

D- en F-bloed

Bij de dressuurhengsten is het D-bloed van Donnerhall en het F-bloed van Florestan I nadrukkelijk aanwezig. Zonen van onder andere Dancing World, Danciano (2), Dante Weltino, De Niro (2), Destano, Dimaggio en Dancier werden geselecteerd. Fürstenball is met drie zonen topleverancier tot nu toe en Fahrenheit en Fürst Romancier doen het met elk twee toegelaten zonen ook niet onaardig. Van de Nederlands gefokte hengsten Grey Flanell, Ampère, Jazz, All At Once en Enzo Ferrari zijn ook zonen toegelaten.

Cornet Obolensky

Bij de springhengsten doet Cornet Obolensky het goed. Twee directe zonen, drie kleinzonen en één achterkleinzoon werden toegelaten. Die laatste is een Kannan x VDL Groep Verdi TN N.O.P. x Cornet Obolensky.

Klik hier voor de volledige lijst. 

Het Hannoveraanse stamboek deelt op Facebook foto’s en video’s van de hengsten:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Hannoveraner Verband.

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.