Ga naar hoofdinhoud

70.000 euro voor embryo van Casall

Rolf-Göran Bengtsson met Casall. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Op de online veiling van Zangersheide heeft een embryo van Casall x Rubens du Ri D'asse met 70.000 euro het meeste geld opgebracht. Het embryo, dat volgens Zangersheide een merrie wordt, is gefokt uit Quasibelle du Seigneur die de halfzus is van Gerco Schröders Glock's London (v. Nabab de Reve). 

Het embryo van Casall werd virtueel afgeslagen aan een Franse koper. Op de editie van december vorig jaar bracht een embryo van Quasibelle du Seigneur ook al het meeste geld in het laatje. Haar embryo van Baloubet du Rouet werd toen afgeslagen voor 28.500 euro en eveneens naar Frankrijk verkocht.

Nederlandse koper

Het tweede geld van 30.000 euro werd vandaag betaald voor een embryo van Diamant de Semilly x Contendro I, die verwant is aan Quickly de Keisker van Abdelkebir Ouaddar. Het embryo werd verkocht werd aan kopers uit Letland. Voor 19.800 euro komt een embryo van Cumano x Ukato naar Nederland.

Fokmerrie’s

Van de elf geveilde fokmerries bracht Cathago’s Ruby SL Z (Carthago x Kannan) het meeste geld op. Voor 20.000 euro blijft de zevenjarige merrie in België. Voor dit geld mag de nieuwe eigenaar de merrie zonder bijkomende kosten laten dekken door een van de hengsten uit de Zangersheide-collectie van dit jaar. Twee fokmerries bracht het tweede geld van 12.000 euro op. Dit zijn Asqui Z (Asca Z x Quidam de Revel) die een stal in Duitsland betrekt en Berda vh Scheefkasteel Z (Berlin x Darco) die in België blijft.

Klik hier voor de volledige veilingresultaten.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook
Haal meer uit je abonnement!Ontdek jouw voordelen en activeer je account.

"Ik vind het fijn om de Paardenkrant te lezen en alle mooie foto's te bekijken. De verhalen zijn toch anders dan dat je online leest.' Renate van Uytert
Haal meer uit je Paardenkrant abonnement. Activeer je account en lees ook alle Premiumberichten!