Ga naar hoofdinhoud

72.000 euro voor zoon Big Star en Carlina IV

Big Day Z Foto: Zangersheide Quality Auction
Ook op de tweede dag van de Zangersheide Quality Auction in Lanaken werden de veulens duur verkocht. De absolute topper van de veiling werd het hengstveulen Big Day Z. De zoon van Olympisch kampioen Big Star uit de Grand Prix-merrie Carlina IV van Oleksandr Onyshenko bracht 72.000 euro op. Opnieuw werd een omzet gerealiseerd van meer dan 1 miljoen euro. De hengsten brachten gemiddeld 26.679 euro op terwijl de merries gemiddeld voor 23.714 euro van de hand gingen.

Prijstopper Big Day Z werd door Oleksandr Onyshenko zelf gefokt uit zijn Grand Prix-paard Carlina in combinatie met Olympisch kampioen Big Star. In 2013 kocht de Oekraïense miljardair de Holsteinse merrie Carlina (v. Carvallo BB) die onder Pius Schwizer furore maakte met onder meer een twaalfde plaats op de Spelen in Londen. Na Ulrich Kirchhoff klom Onyshenko zelf in het zadel van de nu zeventienjarige merrie en was vanaf 2014 anderhalf jaar actief met haar op het hoogste niveau.

59.000 euro voor veulen uit stam Valentina van ’t Heike

Chico Bay Z werd het op een na duurste veulen met 59.000 euro. De zoon van Chacco-Blue komt uit de stam van Valentina van ’t Heike (v. Nabab de Reve), zijn grootmoeder is de volle zus van Jos Lansinks voormalige Grand Prix-paard.

Zoon Casall uit lijn London

De Casall-zoon Casa Deus Hero Z uit Quasibelle du Seigneur werd voor 46.000 afgeslagen. Moeder Quasibelle is een halfzusje van Glock’s London.

Duurste merrieveulen ook uit lijn London

Met 43.000 euro was Cimmabelle DK Z het duurste merrieveulen. De dochter van Casall komt ook direct uit de stam van London. Voor hetzelfde bedrag vond het hengstveulen Killer Devil Z (v. Kannan) een nieuwe eigenaar. Zijn moeder Nusha (v. Emerald) is een halfzus van het Grand Prix-paard Cella (v. Cento).

Net als de dag ervoor bleef er maar één veulen onder de 10.000 euro. 27 veulens kwamen boven de 20.000 euro uit. De omzet van gisteravond was 1.079.000 euro.

Klik hier voor alle prijzen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook