Ga naar hoofdinhoud

80-80 voor Keniki HL op stamboekkeuring Lonneker

Aansluitend aan de stamboekkeuring in Haaksbergen, vervolgde het Overijsselse merriekeuringsseizoen in Lonneker. Daar werden zes spring- en één dressuurmerrie ster verklaard. Met 80 punten voor zowel het exterieur als het vrij springen was de Namelus R-dochter Keniki HL (uit Niki keur sport-spr van Purioso, fokker H. Kloosterman uit Twijzel) van Henk Luijerink uit Tubbergen het meest complete paard van de keuring.

“Deze grootramige merrie van 1.70m is rijtypisch, en heeft een mooie voorhand met lange hals. Ze galoppeert heel lichtvoetig, is voorzichtig en vlug bij het springen. Daarbij laat ze zien over veel atletisch vermogen te beschikken, waarmee we bedoelen dat ze boven de hindernis goed naar voren door kan schakelen. Voor dit onderdeel hebben we haar 85 punten gegeven”, vertelt Henk Dirksen, die de springmerries samen met Arnold Kootstra en de dressuurmerries samen met Floor Dröge beoordeelde.

Kick It VDP

Ook de Cornet Obolensky-dochter Kick It VDP (uit Grand Prix VDP ster PROK d-oc van Numero Uno) van fokkers Arend en Arend-Jan van de Pol kreeg dankzij haar goede springtechniek en vermogen 80 punten voor het vrij springen, maar kon nu het sterpredicaat niet toebedeeld krijgen qua exterieur. Datzelfde geldt voor de tienjarige Colandro-dochter Danelina (uit Oberlina van Amethist, fokker Jansen of Lorkeers uit Den Ham) van E. Nieuwhuis uit Denekamp. Zij kreeg voor zowel de reflexen, techniek als vermogen de mooie score van 80 punten.

El Capone-dochter

Bij de dressuurmerries kreeg Kim (El Capone uit Britney ster IBOP-dres van Houston, fokker T. Tolner uit Hooghalen) van J. Vegter uit Enschede het sterpredicaat met tweemaal 75 punten. Haar hoogste punten (80) kreeg ze voor haar goede stap. Woensdag staat in Overijssel nog de stamboekkeuring in Luttenberg op het programma.

Uitslag

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook