Ga naar hoofdinhoud

85 punten voor Gaby bij IBOP Ermelo

Vanmiddag stond aansluitend aan het EPTM-examen op het KWPN-centrum, de IBOP op het programma. De topper van deze aanlegtest, die was verplaatst van Assen naar Ermelo vanwege het aantal deelnemers, was Gaby. De Jazz-dochter uit een Westfaalse moeder van Fürst Heinrich, in 2011 topper op de veulenveiling in Borculo, kreeg maar liefst 85 punten.

Vier merries werden aan de jury getoond en twee merries slaagden.
De vierjarige Jazz-dochter Gaby, die vorig jaar achtste werd in de finale op de NMK, kreeg 85 punten van de jury. “Een heel compleet dressuurpaard, dat opvalt door haar zelfhouding en souplesse in zowel de stap, de draf als de galop. Gedurende de presentatie werd ze steeds beter en kreeg ze steeds meer balans. Ze kan makkelijk verruimen en weer verkorten in alle gangen”, vertelde Ine van Deurzen namens de jury. De constante cijferlijst bestond uit louter 8.5-en.

Willem Jan Schotte, Rob van Puijenbroek, Tim Coomans en Louis Röst kochten de door Herman Seiger gefokte Gaby in 2011 voor het topbedrag van 60.000 euro op de veulenveiling in Borculo. Inmiddels zijn Louis en Gabriëlle Röst van Stoeterij ’t Haarbosch nog de enige eigenaren van deze topmerrie.

Klik hier voor de volledige uitslag

Bron: KWPN

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook