Ga naar hoofdinhoud

8,66 voor Oldenburger kampioen Benefit, Wild Child van Greve slaagt

cat.nr. 639 Wild Child x Florencio Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Melanie Brevink-van Dijk

De eerste 14-dagentest van dit jaar zit er op. In Schlieckau kreeg de Oldenburger kampioen Benefit (Belantis x Sir Tender) de hoogste punten. Gemiddeld kwam hij op een 8,66 uit voor de dressuuronderdelen en een 8,4 als totaalgemiddelde. Met een 7,53 als totaalgemiddelde slaagde Jan Greves Wedgwood (v. Woodlander Wild Child) met de hakken over de sloot.

Om te slagen moet een hengst ofwel een 7,5 als totaalgemiddelde behalen of een 8 of hoger op de dressuur- of springonderdelen scoren. Dat lukte bijna alle van de 29 hengsten die examen liepen vandaag. Van de 40 hengsten die werden opgegeven voor de test in Schlieckau deden er 33 daadwerkelijk mee. Vier werden voortijdig teruggetrokken door hun eigenaren en van de 29 hengsten die examen liepen slaagde er slechts één niet: de vierjarige Posseidon (v. Don Index).

Benefit 8,66 voor dressuuronderdelen

De voor 600.000 euro aan stoeterij Lövsta geveilde Oldenburger kampioen Benefit kreeg de hoogste punten in Schlieckau met onder andere een 9 voor de stap en een 8,5 voor de draf, galop en rittigkeit. Mooie dressuurpunten waren er met een 8,58 gemiddeld ook voor de driejarige Hannoveraans goedgekeurde Insterberg V (Instertanz x Belissimo M). Net onder de 8,5 bleef Paul Schockemöhle’s Dante’s Jr (Dante Weltino x Sir Donnerhall I) met een 8,45 op de dressuuronderdelen.

Jan Greves Wedgwood geslaagd

De in Oldenburg door Jan Greve aangeschafte Wedgwood slaagde met de hakken over de sloot. Een 7,53 was zijn totaalgemiddelde en een 7,64 voor de dressuuronderdelen. De hengst kreeg onder andere een 8,5 voor de galop, een 8 voor de stap en een 7 voor de draf. Bij Helen Langehanenbergs Westfaalse premiehengst Tesla (Vitalis x Johnson) hielden de punten ook niet over. De door Wim ten Pas gefokte hengst kwam gemiddeld uit op een 7,68 totaal (dressuurgemiddelde: 7,71).

Vijf springhengsten boven 8,5 gemiddeld

Bij de springhengsten kwamen er wat meer hengsten gemiddeld boven de 8,5 (voor de springonderdelen) uit. De hoogste punten waren voor Stakkato’s Golden (Stakkato Gold x Canturano I) van Paul Schockemöhle. Deze OS-goedgekeurde hengst scoorde een 8,7 voor de springonderdelen (met een 9 voor de aanleg als springpaard).

Cornets

Van de vier overige hengsten die boven de 8,5 uitkwamen zijn er drie van Cornet Obolensky. Het gaat om de Holsteins goedgekeurde Caivano (Cornet Obolensky x Contact Me, 8,58), Paul Schockemöhles Mecklenburger kampioen Cornet to Win (Cornet Obolensky x Coronino, 8,55) en de in Holstein geprimeerde Corniolo (Cornet Obolensky x Quadros 8,55). Precies een 8,5 voor de springonderdelen was er voor de door de Belg Frank Damiaens gefokte Cointreau van het Bergerhof (Canterburry x Limbus).

Uitslag
Catalogus

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook