Ga naar hoofdinhoud

9-7 in huize Möller: Eva heeft meer Bundestitels dan Ulf

Eva Möller met So Unique en haar twee kampioenslinten - Foto: Rick Helmink

Lang ging Ulf Möller aan de leiding met het aantal Bundestitels. Maar nu heeft vrouw Eva hem verslagen. Het was na de Bundeschampionate 2017 nog gelijkspel (7-7), maar dit weekend ging de 45-jarige Eva er dik overheen met twee nieuwe titels. De eerste haalde ze gisteren al binnen met Dante Quando OLD, de tweede volgde vandaag met de driejarige Helgstrand-hengst So Unique (v. Sezuan). 

De eerste Bundestitels behaalde Eva Möller met pony’s. Toen nog onder haar meisjesnaam Nolden. Nu timmert ze als 45-jarige moeder van vier kinderen nog steeds aan de weg. Drie- en vierjarige hengsten rijden, ze draait haar hand er niet voor om. “Ze zijn ook hartstikke braaf”, zegt Möller. “Bij So Unique kun je je eigenlijk echt niet voorstellen dat je op een driejarig paard zit. Hij doet alles wat je vraagt”, aldus Möller over de hengst die vorig jaar op de Hannoveraanse keuring voor 650.000 euro werd aangeschaft door Andreas Helgstrand.

Stoere So Unique voor lichtvoetige Despacito

Waar de stoere en al rijpe So Unique (Sezuan x Donnerhall), eigenlijk in niets aan een driejarige hengst doet denken, doet de nummer 2 bij de driejarigen dat wel. De lichtvoetige en elegante Despacito  (Don Nobless x Sandro Hit) kreeg van de jury gemiddeld een 8,7, So Unique kwam op een 9 uit. Op de derde plaats kwam Eugène Reesinks Fonq (Fürst Fohlenhof x Lissaro) terecht, de KWPN aangewezen hengst kreeg onder andere een 9,5 voor de stap.

Uitslag

Fotoserie

So Unique (Sezuan x Donnerhall) met Eva Möller in de proef – Foto: Rick Helmink
Eva Möller met So Unique en haar twee kampioenslinten – Foto: Rick Helmink
So Unique (Sezuan x Donnerhall) met de met twee linten behangen Eva Möller in de Parade der Sieger – Foto: Rick Helmink
Hoewel het vaak zo lijkt dat Eva Möller zichzelf in tweeën kan delen – een gezin met vier kinderen en een stal runnen is niet niks – kan dat klaarblijkelijk niet. Dante Quando OLD (v. Dante Weltino OLD) kwam aan de hand in de Parade der Sieger.  – Foto: Rick Helmink

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook