Ga naar hoofdinhoud

Hoge punten voor Dream Boy-dochter Ivoli-E

De eerste KWPN-stamboekkeuring van dit jaar in Alblasserdam was van goede kwaliteit. Op de accommodatie van RV Beyaert werden gisteren 24 merries in de dressuurrichting aangeboden waarvan zeventien het sterpredikaat kregen. Topper van de keuring was de Dream Boy-dochter Ivoli-E die 90 punten voor de beweging kreeg.

Dirk Reijne en Harry Derks beoordeelden de merries. Topper van de dag was Ivoli-E, zij scoorde maar liefst 90 punten voor beweging en voor haar galop kreeg ze zelfs 95 punten. Reijne: “De dochter van Dream Boy beschikte over een opvallend mooie voorhand, met een prachtige welving in de hals en een sterke bovenbouw. Ze schakelde heel fijn in beweging en liet een mooie beenzetting zien, met veel buiging in de gewrichten. Ze bewoog steeds met de schoft omhoog. Eigenlijk zoals je een dressuurpaard wilt zien lopen. Dit complete dressuurpaard was een genot om naar te kijken!” Ivoli-E, in het bezit van Tim Coomans, kreeg 80 punten voor haar exterieur. De merrie stamt uit een gerenommeerde merrielijn waar internationale spring- als dressuurpaarden uit komen. Moeder Otivoli K is een halfzus van GP dressuurpaard Lord Glendale (onder Kathleen Raine), de SWB gekeurde Electro en van de moeder van het GP springpaard Presley Boy (Jaime Azcarraga en Khaled Al Eid).

Met 85 punten voor beweging en 80 voor exterieur viel ook Ivy positief op. De dochter van Ampère is niet erg groot, maar heeft veel uitstraling. Ze stamt uit de Oldenburgse Blankenese-stam. Twee bijschrijvingen deden eveneens van zich spreken. IPS I Am II van Andretti kreeg 85 punten voor beweging en maar liefst 95 punten voor haar draf. IPS I Am II is een dochter van Terlia (v. Krack C), de NMK-kampioen in 2003. Een jaar later behaalde deze blikvanger een derde plaats in de finale van de PAVO Cup. Terlia is ook de moeder van Dolcherie die vijfde werd op het WK in Verden in 2013. Ad Valk fokte een nog naamloze dochter van Apache. De merrie kreeg zowel voor beweging als exterieur 80 punten. De zwarte merrie is geboren uit Cash K (v. Osmium) uit de Yranta-stam.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook