Ga naar hoofdinhoud

Acht hengsten goedgekeurd door KWPN

BrainpowerVanmorgen vond in Stegeren de eindbeoordeling plaats van de 50-dagen verrichtingstest voor KWPN-hengsten. Vijf springpaarden en drie dressuurpaarden kregen groen licht van de keuringscommissie. Cat. nr 13 Brainpower (Contendro I x Guidam) maakte de beste indruk en scoorde maar liefst vier negens.

Hengsten springrichting
Brainpower kreeg 88,5 punten. Hij ontving negens voor zijn galop, reflexen, vermogen en zijn aanleg als springpaard. 83 punten waren er voor cat. nr 18 Bodinus (Padinus x Namelus R). Cat. nr 25 Bernini (Vigo ‘d Arsouilles x Quick Star) kreeg 82,5 punten vanr de keuringscommissie. Hij scoorde een 9 voor vermogen. 82 punten gaf de commissie aan cat. nr 65 Chelltago (Chellano Z x Carthago Z). Tot grote verrassing van zijn eigenaren verdiende ook cat. nr 12 Biscayo (Contendro I x Lux) zijn goedkeuring met 78,5 punten.

De commissie keurde twee hengsten niet goed. Het doek viel voor cat. nr 11 Barcelona (Casco x Jasper). Hij kreeg 70 punten en kon de hengstencommissie qua bloedsvertoon en souplesse niet overtuigen. Ook voor Belmondro (Up to Date x Cavalier) hield het vandaag op. Hij kreeg nog wel een 8 voor zijn galop, maar een 5 voor rijbaarheid en instelling.

Hengsten dressuurrichting

Slechts vier dressuurhengsten konden vandaag hun goedkeuring verdienen. Drie van hen kregen groen licht. De opvallendste goedkeuring was voor Cat. nr 52 Bordeaux (United x Gribaldi). De keuringscommissie maakte bij deze hengst gebruik van de nieuwe reglementaire mogelijkheid om een hengst met klasse C voor osteochondrose te accepteren. Hij scoorde 82 punten. Ook was er goedkeuring voor cat. nr 53 Bojengel (Uptown x Gribaldi) met 81 punten en cat. nr 39 Breezer (Johnson x Sultan) met 78,5 punten.

Dressuurhengst cat. nr 2 First Class (Florencio x Contender) is met 62 punten afgekeurd. Hij struikelde met name vanwege zijn stap, die vaak niet tactzuiver is en waarvoor hij een 4,5 kreeg.

Meer nieuws volgt.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook