Ga naar hoofdinhoud

Acht hengsten goedgekeurd in Holstein

Manchester van 't Paradijs (v. Elvis ter Putte)

Gisteren werden in Holstein acht hengsten tot de fokkerij toegelaten. Het gaat om drie Holsteiner hengsten en vijf niet-Holsteiner hengsten die via het zogenoemde 'Zuchtversuch' tot de fokkerij konden worden toegelaten. Onder hen de KWPN gefokte Grand Prix-hengst Orlando (v. Heartbreaker), de BWP-keuringskampioen Manchester van 't Paradijs (v. Elvis ter Putte) en de door het Holsteiner Verband aangeschafte BWP'er Million Dollar (v. Plot Blue). 

De twintigjarige Orlando (ex. Orlando van de Heffinck) staat sinds kort ter dekking bij Gestüt Famos, die hem voorstelden op de januari-keuring in Holstein. Onder de Ierse ruiter Darragh Kerins sprong Orlando op het hoogste niveau in de sport.

BWP-keuringskampioen Manchester van ’t Paradijs werd vorig jaar in de derde fase van de BWP-hengstenkeuring uitgeroepen tot keuringskampioen, voorafgaand daar aan werd hij in de veiling na de tweede fase aangeschaft door de Duitser Christian Schröder voor 44.000 euro. In zijn test in Neustadt-Dosse was hij de beste springhengst. Leeftijdsgenoot Million Dollar (ex. Million Dollar van het Schaeck) werd in het voorjaar van 2015 aangeschaft door het Holsteiner Verband. Hij kreeg hoge punten in zijn test in Schlieckau en mag nu ook Holsteiner merries gaan dekken.

Verder kregen via het ‘Zuchtversuch’ ook de Selle Français-hengst Hym D’Isigny (v. Qredo de Paulstra) en de Oldenburg-International geregistreerde Chap II (v. Cellestial) een Holsteiner dekbrevet.

De Holsteiner Candinas (v. Catoki), die op de Bundeschampionate 2015 derde werd bij de vijfjarige springpaarden, werd via de reguliere weg goedgekeurd.  Dat geldt ook voor C-Hardwell (v. Clinton I) en Kingsland (Kannan x Corofino I).

Klik hier voor de volledige lijst (met foto’s). 

Orlando (v. Heartbreaker):

Manchester van ’t Paradijs (v. Elvis ter Putte):

Million Dollar van het Schaeck (v. Plot Blue):

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook