Ga naar hoofdinhoud

Achttien nieuwe stermerries in IJsselmuiden

Op de Stamboekkeuring in IJsselmuiden kregen gisteren in totaal achttien merries het sterpredicaat. Bij de dressuurmerries kregen zes van de zeven aangeboden merries het predicaat, bij de driejarige springpaarden zes van de negen en bij de vierjarige en oudere paarden werden alle zes de aangeboden paarden ster.

Henk Dirksen en Klaas Iwema beoordeelden gisteren bij Stal Wezenberg in IJsselmuiden de paarden: “De keuring vandaag was goed georganiseerd. Vooraf was extra aandacht besteed aan de bodem en die was nu heel fijn in het gebruik. In de rubriek vier jaar en ouder beoordeelden we zes hele nette paarden en deze verdienden allemaal het sterpredicaat. Daarnaast kregen we negen driejarige merries in de baan. Een stel heel fijn springende paarden, waarvan er zes ster werden.”

Thuiswedstrijd

Twee merries kregen gisteren 85 punten voor het springen en voor beiden was het een thuiswedstrijd. Jerida W van f/g B.J.M. Wezenberg is een dochter van prok stermerrie Werida W (v.Indoctro). Dirksen: “Deze heel jeugdige en atletisch gebouwde merrie is een dochter van Cornado I. Ze toonde in haar model veel bloed. Galopperen deed ze op een hele lichtvoetige manier. In het springen viel ze op door haar snelle reflexen en haar atletisch vermogen. Zij kreeg van ons 80 punten voor haar exterieur en 85 voor het springen. Als ze het cornage-onderzoek met goed resultaat afsluit, krijgt zij het sterpredicaat.”

Stalgenoot Justine W (v. Mr. Blue) van f/g B.J.M. Wezenberg scoorde wat minder hoog voor haar exterieur, 70, maar behaalde eveneens 85 punten voor het springen. “Dit was een grote, lang gelijnde merrie. Ze sprong extreem goed met de schoft omhoog en met een heel mooi lichaamsgebruik. Voor vermogen konden we aan haar maar liefst 90 punten kwijt. Ze komt uit een sterke moederlijn. Vorige week nog won halfbroer Arrayan, van Baloubet du Rouet, met Alvarez Moya in het zadel de Global Champions Tour in Cannes”, lichtte Dirksen toe. Justine W is geboren uit de prestatiemerrie Grandezza (v.Grannus).

Dressuurpaarden

Van de zes dressuurpaarden, die ster werden gisteren was Juliana B van f/g Peter en Hetty Bleeker, die sinds enige tijd van Noord-Holland verhuisd zijn naar Nijverdal de meest opvallende. De zwarte merrie is een dochter van Everdale uit Emma B (v.Jazz). Grootmoeder, de preferente prestatie sport elitemerrie Julia B (v.Rubinstein I) was zelf succesvol in de klasse ZZ-Zwaar en is een volle zus van het bekende Grand Prix-paard en elitemerrie Reine B. “De lang gelijnde Juliana B toonde een goed gevormde voorhand. In beweging viel zij op door haar lichtvoetige manier van draven en galopperen. Van nature beschikt zij over een goede houding en veel balans. Voor exterieur kreeg zij van ons 80 punten en voor haar fijne wijze van bewegen 85”, zo besloot Dirksen.

Bron: KWPN

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook