Ga naar hoofdinhoud

Action-Breaker naar Franse stoeterij Des Princes

Sergio Alvarez Moya met Action-Breaker. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Het internationale springpaard en dekhengst Action-Breaker, die onder Sergio Alvarez Moya furore maakte, heeft een nieuw dekstation voor 2017. De zoon van Heartbreaker verhuist naar Haras des Princes in de buurt van Calais. Volgens de website van de stoeterij een unieke kans voor de fokkers in Frankrijk.

De zeventienjarige Action-Breaker ging eind 2015 met wedstrijdpensioen na een succesvolle carrière onder de Spaanse ruiter Sergio Alvarez Moya. Opvallende prestaties van Moya en de bruine hengst waren de derde prijs in de Rolex Grand Prix van Aken in 2010 en de twee plaats in GTC-etappe van Cannes in 2011. De combinaties maakte veelvuldig deel uit van het Spaanse landenteam met foutloze ritten als resultaat.

Blessure

Na een op het EK in 2011 opgelopen blessure, was de hengst een jaar uit de running. In 2012 keerde de Heartbreaker-zoon terug in de grote sport. In dat jaar maakte het paar deel uit van het gouden Spaanse team in de finale van de Nations Cup in Barcelona.

Goedgekeurde zonen

De BWP-gefokte hengst is goedgekeurd bij zijn eigen stamboek BWP en is daarnaast toegelaten tot de fokkerij bij onder meer het KWPN en Selle Français. De hengst staat te boek als vader van een aantal goedgekeurde hengsten als Gentleman ST (mv. Carthago), Hopefull E.B. (mv. Corrado I), Action Blue (mv. Chacco Blue) en Ice Breaker E.B. (mv. Quite Easy). Zijn meest bekende nakomeling in de sport is Fixdesign Funke van ’t Heike die onder Christian Ahlmann Grand Prix loopt.

Quasimodo van de Molendreef

Action-Breaker is de volle broer van Quasimodo van de Molendreef die onder meer Hello Sanctos van Scott Brash bracht. Op Haras des Princes wordt hij stal genoot van Number One d’Iso (v. Baloubet du Rouet) en Bayard d’Elle (v. Double Espoir).

Bron Studforlife.com/Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.