Ga naar hoofdinhoud

Ad Valk ziek van afwijzing Ironman

Ironman (Ferro x Tuschinski)

De verbazing was groot bij de KWPN Hengstenkeuring begin dit jaar toen Ironman (v. Ferro) niet werd aangewezen. Maandag verscheen de Ferro-hengst uit de Grand-Prix merrie MacRider Anne opnieuw in de baan bij de herkansing onder het zadel. Opnieuw zag Ironman het verrichtingsonderzoek bij het KWPN aan zijn neus voorbij gaan. Mede-eigenaar Ad Valk is er misselijk van. "Ik ben er nog niet van bijgekomen, ik ben er echt ziek van."

Ironman liet zich goed zien tijdens de herkansing onder het zadel. De jonge hengst kreeg als commentaar dat het een zeer goed paard is met drie zeer goede gangen. Linksvoor zwaait het paard met zijn been, waardoor het KWPN besloot de Ferro-zoon niet uit te nodigen voor het verrichtingsonderzoek.

Niet serieus genomen

Na de eerdere keuze van het KWPN om Ironman niet aan te wijzen besloten Ad Valk en fokker en mede-eigenaresse Yvonne Copal het bij de herkansing afgelopen maandag opnieuw te wagen. “Ik snap er echt niets van. De mate waarin Ironman met zijn linkervoorbeen zwaait is acceptabel, zeker voor een driejarig paard wat pas 3/4 maanden onder het zadel is. Hij liep fantastisch onder Martine van Vliet en ik heb echt geen twijfels over dit paard. Het voelt alsof we niet serieus genomen worden”, aldus een teleurgestelde Ad Valk.

Goedgekeurd bij Oldenburger Verband

Eerder dit jaar werd Ironman al goedgekeurd in Oldenburg. Met een gemiddelde van 8,63 slaagde de zwarte hengst met vlag en wimpel voor de tweeweekse verrichtingstest in het Duitse Schlieckau. Ironman kreeg onder andere 9’s voor galop, karakter en rittigkeit. Zijn testruiter bevestigde dit door de hengst ook met een 9 te beoordelen. Ironman heeft nog drie dagen hengstencompetitie in Schlieckau op de planning staan. Hierna kan de hengst voor het leven goedgekeurd worden bij het Oldenburger Verband.

Gerelateerd:

http://www.horses.nl/fokkerij/ironman-loopt-uitstekende-verrichtingstest-schlieckau/

http://www.horses.nl/fokkerij/ironman-goedgekeurd-door-oldenburg-verband/

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “Ad Valk ziek van afwijzing Ironman

  • Pim Koudijs

    Als er één hengst is die galopperen en kracht in het achterbeen heeft toegevoegd aan de Nederlandse dressuurpaarden fokkerij Is het Ferro. De arrogantie om een hengst als Iron Man weg te sturen zonder zo’n interessant paard ook maar een kans te geven, getuigt van een fokkerij zonder enig beleid.

  • Irene

    Bij het KWPN wachten ze af of hij het goed gaat doen in de sport en dan keuren ze hem aan de hand daarvan goed. Raad welk stamboek dan ineens veel toppaarden levert?

  • Arie

    Even een vraagje… is InterI /PSG gelijk aan Grand Prix?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook