Ga naar hoofdinhoud

Adel met adel beste van nieuwe jaargang

De Haflingerhengstenkeuring leverde dinsdag vier nieuwe driejarige hengsten op. Een groep die over het algemeen iets het moderne type mist en waarbij het gebogen achterbeen een aandachtspunt is. De jury was enthousiast nadat vorig jaar geen enkele hengst was overgebleven. “De kwaliteit was duidelijk beter”, sprak Jan Oonk in Den Bosch. Hij vormde weer de jury met Wim Grevers en John Aarts. De jaargang werd aangevoerd door Adel (v. Abel).

De nieuwe jaargang werd aangevoerd door de jeugdige Adel. Deze nummer 105 heeft veel adel en uitstraling en moet nog van alle kanten uitzwaren. Adel is een zoon van Abel uit Colinde van Brokert (v. Aschau). Hij is gefokt bij Jan te Kulve en in eigendom van René Bouwman uit Balkbrug.

Op de tweede plek kwam Whisper van de Landsard terecht. Daarmee heeft zijn vader Wallenstein weer een zoon in de fokkerij. Moeder is Brabantse kampioensmerrie Hexele (v. Nabucco). Whisper is gefokt bij Peter van Ham en is eigendom van Hans van den Berg uit Arcen.

Gerrit Westerveld uit Aalten haalde de Italiaans gefokte Bergkristall (Birbante I x Antrit II) naar Nederland en daarmee nieuw bloed. De in Italië reeds goedgekeurde hengst werd als derde geplaatst.

De rij werd gesloten door Nordstern van ’t Leestenschhof (v. Nordsee). Hij komt uit Tertia van ’t Broek, de moeder van meervoudig hengstenmoeder Titia van ’t Broek (v. Altjo van de Kenterstreek), gefokt en in eigendom van Frank Smeltink uit Wevershoof.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Jacquelien van Tartwijk

© Horses.nl, overname niet toegestaan. Op dit artikel rust copyright.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook