Ga naar hoofdinhoud

Beezie Madden’s Conquest II overleden

De hengst Conquest II van de Amerikaanse amazone Beezie Madden is op 28-jarige leeftijd overleden. Het duo was internationaal op het allerhoogste niveau zeer succesvol. Met de kleine voshengst behaalde de Amerikaanse vele overwinningen. In 2008 werd Conquest II (Concorde x Ulft) teruggetrokken uit de sport waarna hij bij Beezie Madden van zijn oude dag mocht genieten.

Conquest II werd in 1991 geboren bij fokker en jurylid Nico Schulpen in Mariahoop. Vandaag maakten Beezie en John Madden op hun Facebookpagina bekend dat ze Conquest II een week na zijn 28e verjaardag hebben moeten laten inslapen. Beezie Madden vormde met de bij het AES goedgekeurde hengst jarenlang een succesvolle combinatie en samen waren ze een geduchte concurrent in de internationale arena.

Gouden medailles

Een hele reeks overwinningen staan op hun naam waaronder de Grand Prix van Washington van 2002 waar ze 100.000 dollar wonnen. Met de getalenteerde hengst maakte ze talloze keren deel uit van het Amerikaanse team en won ze diverse gouden medailles in de CSIO Nation’s Cup. Ook waren ze in 2003 erbij toen het team een gouden medaille won op de Pan American Games in Santo Domingo in de Dominicaanse Republiek.

Stumpy

De kleine karaktervolle hengst met de bijnaam Stumpy verbleef sinds zijn pensioen op Madden Mountain waar hij vorige week 28 jaar werd. “We horen eigenlijk geen favoriet te hebben, maar dat gezegd hebbend, hij was dat voor iedereen die hem ontmoette en voor hem zorgde”, aldus Beezie en John Madden. ” We weten dat Brian James en Marybeth Cyr-Hatch vandaag aan de hemelpoort op hem wachten, waar hij meteen die schittering in zijn oog zal krijgen, op twee benen zal gaan staan en zal weigeren te worden gevangen of binnen te komen, tot hij er klaar voor is. Als je een pittige, kleine vos in je stal hebt staan, geef hem vandaag dan een wortel voor ons, ter nagedachtenis aan onze Stumpy.” Zo is te lezen op hun Facebookpagina.

Bron: Horses.nl/Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.