Ga naar hoofdinhoud

Gerd Sosath eigenaar van For Passion GPH WM

For Passion GPH WM Foto Wendy van Dijk
Afgelopen zaterdag werd op de open dag van Hof Sosath, de nieuwe aanwinst van Gerd Sosath, For Passion GPH WM aan de hand gepresenteerd. Gerd heeft de hengst gekocht na de finale van het vrijspringen in Saasveld, waar de hengst kampioen werd.

De driejarige bij het AES goedgekeurde zoon van For Pleasure won op 5 april in Saasveld de finale van het vrijspringkampioenschap van de Rijpaard Fokvereniging Twente. Daar kreeg de hengst, die in eigendom was van Wesley Mulder, een 10 voor de galop en een 9,5 voor techniek, reflexen, vermogen, afdruk, instelling en algemene indruk. Het jurylid Gerd Sosath, die voor het eerst jurylid was bij deze finale, was enthousiast over de hengst. ”Het paard heeft onwaarschijnlijk veel overzicht en lossigheid. De grootste fout van het paard is dat hij niet in mijn bezit is.”

Liefde op het eerste gezicht

Inmiddels heeft de hengstenhouder uit Lemwerder daar verandering in gebracht. Sosath: ”Bij het zien van het paard in Saasveld was het voor mij al liefde op het eerste gezicht. Ik wil zeker een paar merries met het fokproduct van Henk en Sannah Angenent laten dekken.”

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.