Ga naar hoofdinhoud

Gerd Sosath eigenaar van For Passion GPH WM

For Passion GPH WM Foto Wendy van Dijk

Afgelopen zaterdag werd op de open dag van Hof Sosath, de nieuwe aanwinst van Gerd Sosath, For Passion GPH WM aan de hand gepresenteerd. Gerd heeft de hengst gekocht na de finale van het vrijspringen in Saasveld, waar de hengst kampioen werd.

De driejarige bij het AES goedgekeurde zoon van For Pleasure won op 5 april in Saasveld de finale van het vrijspringkampioenschap van de Rijpaard Fokvereniging Twente. Daar kreeg de hengst, die in eigendom was van Wesley Mulder, een 10 voor de galop en een 9,5 voor techniek, reflexen, vermogen, afdruk, instelling en algemene indruk. Het jurylid Gerd Sosath, die voor het eerst jurylid was bij deze finale, was enthousiast over de hengst. ”Het paard heeft onwaarschijnlijk veel overzicht en lossigheid. De grootste fout van het paard is dat hij niet in mijn bezit is.”

Liefde op het eerste gezicht

Inmiddels heeft de hengstenhouder uit Lemwerder daar verandering in gebracht. Sosath: ”Bij het zien van het paard in Saasveld was het voor mij al liefde op het eerste gezicht. Ik wil zeker een paar merries met het fokproduct van Henk en Sannah Angenent laten dekken.”

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook