Ga naar hoofdinhoud

Afscheidstour legendarische Holsteiner: ‘Tschüss’ Casall

Rolf-Göran Bengtsson met Casall Ask Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Casall Ask is op het hoogtepunt van zijn carrière gekomen. De legendarisch Holsteiner hengst gaat afscheid nemen van de sport. Als een echte superstar gaat hij op afscheidstournee met zijn vaste ruiter Rolf -Göran Bengtsson. Het paar doet wedstrijden aan die mijlpalen in de carrière van Casall waren. De tour begint in Genève en eindigt in februari op de show in Gothenburg.

“Het afscheid in Zweden is een wens van Rolf”, zegt Norbert Boley, de Geschäftsführer van het Holsteiner Verband, “dat willen we hem zeker niet onthouden. Zonder hem waren we met Casall niet waar we nu met hem zijn.”

Het Duitse publiek zegt tschüss tegen Casall op het concours van Hamburg, op de geboortegrond waar veertien jaar geleden de succesreeks van Bengtsson en Casall begon.

Beste springpaard van 2015

Met zijn zeventien jaar is Casall nog steeds topfit. Dat bewees de zoon van Caretino door begin november de finale van de Global Champions Tour in Doha te winnen. Daarvoor had hij de de Grand Prix van Valkenswaard en Parijs al op zijn naam gezet. Een van de vele Grand Prix’-zeges van Casall en Bengtsson. Dat het paard geen individuele medailles won op kampioenschappen doet niets af van zijn ongelooflijke kwaliteiten als springpaard. Op de Horse Telex-rankings was Casall in 2015 het beste springpaard.

Top vererver

Ook als springpaardenleverancier kan men niet om Casall heen. Ruim twintig van zijn kinderen lopen op Grand Prix-niveau. Bekende namen zijn onder andere Casello van Ludger Beerbaum, Cristallo A LM van Julien Epaillard, Chesall Zimequest van Simon Delestre en de KWPN-hengst Alicante, nu onder Jerome Guery.

Goedgekeurde hengsten

Casall heeft inmiddels 87 kinderen die zijn goedgekeurd bij verschillende stamboeken. In Nederland zijn dat Zavall VDL, Alicante, Dakota VDL, Broere Extase, Fabriano VDL en Casago. Op de hengstenkeuring in Holstein leverde Casall deze jaargang de premiehengst Cesul, en daarnaast nog vijf andere goedgekeurde zonen: CieranCantosano, Chicowee, Carbol en Castle Creek.

Op de WBFSH-ranking staat Casall vierde en op de Dynamic HorseTelex ranking staat hij (gerekend over de laatste 12 maanden) ook op de vierde plaats.

Bron Paardenkrant-Horses.nl/persbericht Holsteiner Verband

 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook