Ga naar hoofdinhoud

Afstammelingenkeuring Connaisseur geannuleerd

Connaisseur
De afstammelingenkeuring van de vijfjarige dressuurhengst Connaisseur (Con Amore x Donnerhall) gaat wegens vertrek van de hengst naar Canada niet door. “De eigenaresse heeft in Canada een eigen bedrijf opgezet en wil de hengst nu graag zelf gaan exploiteren”, aldus Ad Valk. “Ik denk dat hij daar goed past op de volbloedmerries.”

De Canadese dressuuramazone Sarah Pockok is al vanaf Connaisseurs derde levensjaar eigenaresse van de hengst. Zij kocht hem van Ad Valk, die de hengst daarna namens de Canadese is blijven exploiteren. Van Connaisseur stond op maandag 3 september bij Hengstenhouderij Lauw van Vliet in IJsselstein een afstammelingenkeuring gepland. Op dit adres zouden de afstammelingenkeuringen van twee hengsten na elkaar worden gehouden. De afstammelingenkeuring van de dressuurhengst Astrix om 16.45 uur gaat gewoon door.

4 reacties op “Afstammelingenkeuring Connaisseur geannuleerd

 • José Janssen

  Blijft hij dan toch goedgekeurd bij het k.w.p.n.?

 • H.Janssen

  Ik denk van niet!
  Hier zijn meerdere voorbeelden van.
  Deze hengst wordt dus nu afgekeurd bij het kwpn.

 • Inge Berends

  Jawel, deze hengst blijft wel goedgekeurd bij het KWPN. Vaak is er ook nog wel diepvries sperma aanwezig of kan er sperma geimporteerd worden indien mensen toc graag bij deze hengsten willen dekken. Er zijn tal van voorbeelden van dergelijke hengsten zie bijvoorbeeld:
  Totilas, Bretton Woods (heeft ook geen afstammelingen keuring in Nederland gehad), Ampere, Sir Sinclair, UB40.
  Allen hengsten die geexporteerd zijn. Deze zijn naar mijn weten geen van allen afgekeurd. Volgens mij is het wel zo dat als de hengst veel gebruikt blijft worden in Nederland er alsnog een afstammelingen onderzoek komt. Dit weet ik echter niet zeker en zal bij het stamboek nagevraagt meoten worden.

 • H.Janssen

  Het enige wat ik weet is dat Totilas erkend is door het kwpn!
  Met andere woorden zoekt de verschillen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook