All Star van Denis Lynch succesvolste springpaard 2016 Exclusief

De enorm vermogende veertienjarige hengst All Star 5 (Argentinus x Almé Z x Ramiro) liep in 2016 47 proeven onder Denis Lynch en verzamelde met zijn resultaten 8.383 punten op de HorseTelex Results Ranking. Zijn ISV (International Sport Value)-index kwam uit op 178,63 en daarmee is hij het succesvolste springpaard van 2016. Dat zonder een enkele Grote Prijs te winnen. 

All Star 5 is in de barrage vaak ook net te langzaam en te lang in de lucht om Grote Prijzen te kunnen pakken. Maar de kleinzoon van Rinnetou Z heeft een werkelijk onbegrensd vermogen en wandelt over een 1.60-parcours. Dat maakt dat Denis Lynch hem makkelijk meerdere proeven op dat niveau kan laten lopen in één weekend en met zijn (vaak foutloze) ronden sprokkelt hij zo lekker punten op de ISV-ranking.

De door Horst Züllmer uit Südergelessen gefokte hengst werd in 2016 onder andere tweede in de Wereldbekerwedstrijden in Leipzich en Zürich en met het Ierse team eerste en tweede in de Nations Cup-wedstrijd in St. Gallen en Dublin.

Eindsprint in Mechelen

In de Wereldbekerfinale in Göteborg werd hij tweede achter Taloubet Z (Galoubet A x Polydor) van Christian Ahlmann, die op de ISV-ranking tot het laatste weekend van december 2016 aan de leiding ging. Omdat All Star 5 in Mechelen nog twee nulrondjes sprong in de Wereldbekerwedstrijd ging hij op de één na laatste dag van 2016 Taloubet Z voorbij, die nu met een ISV van 176,42 als tweede is geëindigd. De plaatsen drie tot en met vijf gaan naar H&M All In (Kashmir van Schuttershof x Andiamo, Peder Fredericsson), Casall ASK (Caretino x Lavall I, Rolf-Göran Bengtsson) en Fine Lady 5 (Forsyth x Drosselklang II, Eric Lamaze).

Daadwerkelijke prestaties

De HorseTelex-ISV is niet gebaseerd op prijzengeld, maar op de daadwerkelijke prestaties. Alles wordt meegenomen: het niveau (in een 1,60 m.-proef zijn de meeste punten te verdienen), het aantal rondes (in een twee-ronden wedstrijd zijn meer punten te verdienen), het aantal fouten (als er een balk af gaan betekent dat minder punten) en het aantal deelnemers (de beste 50 procent krijgt bonuspunten). Daarbij wordt de index automatisch gecorrigeerd: het gemiddelde is de basis voor de ranking. Dus paarden die elk weekend op concours gaan verdienen weliswaar meer punten, maar hun ISV wordt gecorrigeerd door het aantal behaalde punten te delen door het aantal starts.

Klik hier voor de volledige ranking (alleen voor HorseTelex-abonnees).

Klik hier voor meer uitleg over de HorseTelex Results Ranking.

Denis Lynch en All Star 5 in de Wereldbekerfinale in Göteborg:

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/HorseTelex Results

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.