Ga naar hoofdinhoud

Alle dressuur- en springhengsten vervolgen verrichtingsonderzoek

Nadat gisteren in Ermelo de dressuurhengsten werden beoordeeld, waren vandaag de springhengsten aan de beurt. Alle negentien dressuur- en zeventien springhengsten kregen groen licht.


Voor de hengsten die deelnemen aan het verrichtingsonderzoek staat en stond er deze week een afwisselend programma op stapel. Er wordt niet alleen in de binnenbaan maar ook buiten getraind, afgewisseld met werk aan de longe.
De hengstenkeuringscommissie dressuur was gisteren in Ermelo en zij besloot alle negentien dressuurhengsten het onderzoek te laten vervolgen. Aansluitend aan de beoordeling vond het overleg met de eigenaren plaats.
En vandaag was de beurt aan de springcommissie en ook zij kon groen licht geven aan al haar hengsten, zeventien in totaal. Ook de springcommissie had overleg met alle eigenaren van de hengsten.
De volgende beoordelingen zijn op 29 april (springhengsten) en 30 april (dressuurhengsten), beide dagen vanaf 8.00u.
Aanstaande zaterdag vindt vanaf 10.00u de eindbeoordeling van de drie nog aanwezige tuigpaardhengsten plaats.
Bron: Horses/ KWPN

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook