Ga naar hoofdinhoud

Ampère-zonen stelen show

Op de vierde dag van de KWPN hengstenkeuring in Ermelo werden vandaag 27 dressuurhengsten aangewezen voor de tweede bezichtiging. Daaronder zes zonen van Ampère die daarmee de show wist te stelen met nette modellen en vooral veel techniek in beweging. Daarnaast krijgen vijf zonen van Bordeaux nog een kans en dat geldt ook voor vier zonen van Apache en drie van Armani.

“De kwaliteit was deze dag outstanding. We zijn trots op onze fokkers die zorgen dat we met plezier zo’n keuringsdag mee mogen maken. We hebben heel fijn samen gewerkt en unaniem de beslissingen genomen met heel weinig discussie”, vertelt juryvoorzitter Wim Ernes na afloop. Hij kwam in de keuringscommissie met de A-jaargang en daar werden deze dag veel nakomelingen van gepresenteerd. “We hebben veel hengsten kunnen selecteren met naast goede beweging, maat, formaat, houding en uitstraling. Vooral qua maat en formaat hebben we een stap voorwaarts gemaakt in de fokkerij.”

Net als op de tweede dressuurdag waren de meeste beslissingen goed te volgen. Dat er weinig discussie was in het jurycorps is logisch, omdat er wel heel ruim geselecteerd wordt en ook deze dag zijn zeker een aantal cadeautjes weggegeven.

Enthousiasme was er over de zonen van Ampère. “Complete hengsten die als koningen door de baan gingen.” Daarvan was 338, F een zoon van NMK-merrie Anouk (Jazz x G. Ramiro) een van de meest opvallende. Een lang gelijnde zwarte met veel rasuitstraling en zeer veel ruimte en lichaamsgebruik in draf. De al in Westfalen goedgekeurde 336 Flow (mv. Gribaldi) wist in type aan te spreken met een voornaam voorkomen met heel veel front en een extra beentechniek in draf. In deze rij werd ook 331 Fierce-S (mv. Ferro) genoemd die in draf een extra voorbeentechniek liet zien

Opvallende paarden verder waren ook de goed gemodelleerde en extra galopperende 330 Foundation (Amazing Star x Future) en de aansprekende en best bewegende 521 Fontainebleau (Ziësto x Ferro)

Totaal over de drie dressuurdagen zijn 81 hengsten aangewezen voor Den Bosch. Daar kunnen er volgende week op de nakeuring nog een aantal bij komen.

Klik hier voor de foto’s van de doorverwezen hengsten (ook te bestellen!).

Klik hier voor uitslagen

Bron Horses/De Paardenkrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook