Ga naar hoofdinhoud

Andresen legt beslag op rekening Jan Brouwer

Exclusief
Kristin en Alexandra Andresen vlak na de aankoop van Handsome O op de KSS-veiling - Foto: Paardenkrant-Horses.nl

Kristin Andresen meldt op Facebook verheugd dat ze van de rechter toestemming heeft gekregen om beslag te leggen op het hele hebben en houden van Jan Brouwer.  De paarden, zijn stal de Purioso Hoeve en zijn zakelijke en persoonlijke rekeningen. Volgens Andresen een goed teken in de zaak over KSS-veilingtopper Handsome O (v. Johnson). Jan Brouwer bevestigt dat het beslag is gelegd, maar zegt dat het alleen gaat om een beslag op zijn rekening. 

“Beslag leggen stelt in Nederland niet zo veel voor”, zegt Brouwer. “Dat het een teken zou zijn dat de rechter vindt dat zij een goede zaak heeft, is natuurlijk onzin.” Brouwer meldt ook dat de zaak in september weer vervolgd wordt. “Dan komen wij nog weer met twee getuigen.”

Handsome O

Andresen en Brouwer en het KWPN hebben een geschil over Handsome O.  Andresen kocht de KWPN-keuringskampioen in 2015 op de KWPN Select Sale voor 300.000 euro. Enkele weken na aankoop werd Handsome O vanwege een blessure teruggetrokken uit de Deense hengstenkeuring in Herning. In september liet de Deense hengstenhouder Ib Kirk weten dat de hengst zou kampen met nekwervelschade en hanentred.

Klik hier om alles te lezen over de zaak Handsome O

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Facebook

2 reacties op “Andresen legt beslag op rekening Jan Brouwer

  • Marcel Dufour

    Dat zegt inderdaad niets in Nederland. Een bewarend beslag kun je zonder bewijs laten leggen.
    Op een bankrekening beslag laten leggen is echter iets dat de rechter niet snel zal toestaan en indien dat wel is gebeurd hier dan vrees ik het ergste voor de hr. Brouwer.

  • jos wouters

    Alleen dit gedoe is niet goed voor de nederlandse paardenhandel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook