Ga naar hoofdinhoud

Anne Snoey heer en meester in PHC

Anne Snoey
Foto Jacquelien van Tartwijk
Met een overtuigende zege in de finalewedstrijd won Anne Snoey met haar trekpaard Thomas van Nieuwleven afgelopen weekend de Power Horse Competition (PHC) in de sterk bezette enkelspanrubriek. De overallprijs, het Zilveren Paard Wisseltrofee, was net als vorig jaar een prooi voor tandemrijdster Karlijn Schellings.

Nadat de finale niet kon doorgaan in het stadspark in Arnhem was het Horsterpark in Duiven een goed alternatief. Bij de enkelspannen waren het de vrouwen die de boventoon voerden en dat leverde Marleen Klijs uiteindelijk het reservekampioenschap op.

Bij de tweespannen was de strijd zowaar nog spannender. Ko Brooijmans sleepte met winst in de finale de competitiezege binnen. Andre Bekkers hield met veel tweede plekken de aansluiting op plaats twee. Jorco Jobse gaf de zege uit handen door de matige trekpaardproeven en werd uiteindelijk derde.

Toon Brooijmans en Gregor Melsen wisselden vaak stuivertje bij de vierspannen, maar in de finale viel die de kant uit van Brooijmans. Karlijn Schellings was bij tandems vrijwel altijd de beste.

Klik hier voor de fotoreportage.

Lees vrijdag meer in De Paardenkrant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.