Ga naar hoofdinhoud

Apache overtuigt met twee aparte dochters

Emmelie Scholtens met Apache
Apache
Op de derde en laatste stamboekkeuring van Overijssel plaats in Mariënheem overtuigde Apache met twee aparte dochters en er werden weer een aantal complete paarden voor de Centrale Keuring op 26 juni aangewezen.


Het juryteam bestaande uit Ine van Deurzen en Bart Henstra beoordeelde de paarden. Allereerst de Apache-merrie Gucci-S prok van Arend van de Pol uit Bathmen. “Gucci-S is een goed ontwikkelde merrie met een fraai silhouet. In beweging overtuigde ze met drie goede gangen. We hebben haar driemaal 90 punten gegeven, waarmee ze dus ook uit kwam op 90 punten voor beweging en daarnaast 85 voor het exterieur”, vertelt Van Deurzen enthousiast. Ook een compleet paard bleek de andere Apache-dochter Gilexa van G.J. Zwoferink uit Rijssen. Gilexa kreeg voor zowel het exterieur als het vrij bewegen 85 punten.
Van de negentien dressuurmerries werden er tien ster. Daarnaast beoordeelde het team van Van Deurzen/Henstra tien springmerries, daarvan kregen zes merries het sterpredicaat. Twee merrie sprongen naar 80 punten: de goed gemodelleerde zevenjarige Cool Girl R&D van Roy Veltmaat, en de vijfjarige Carina FZ van familie Van Straaten. Laatstgenoemde is gefokt uit een volle zus van de hengst Toulon.

Het andere juryteam, bestaande uit Henk Dirksen en Augusta Lantsheer, kreeg 31 springmerries te beoordelen. Daarvan werden er tien ster. Heel opvallend was de in Italië geboren merrie Centolina Seconda (v. Cento) van Pietro Giulio Vincoli uit Brescia. Zij komt uit dezelfde moeder als de Grand Prix-springpaarden Play On (v. Jus de Pomme), Rina (v. Indorado) en Lindox (v. Indorado) en is bovendien een volle zus van het 1.40m-springpaard Sterrehof’s Centolina van Marc Houtzager. In totaal kwam Centolina Seconde uit op 80 punten voor het exterieur en 85 voor het springen. Ze voldoet aan de aanvullende eisen en is daarmee in het stamboek opgenomen en ster verklaard. Twee merries behaalden 75 punten voor het exterieur en 80 voor het springen: Goya-Ludine prok (v. Diorado) en Gestelle M (v. Toulon). De jeugdige, 1.62m grote Diarado-dochter viel op met haar goede souplesse in galop en bouwde duidelijk op bij het springen, met daarbij veel techniek en vermogen. De Toulon-dochter verdiende haar punten met een goed model, veel lichaamsgebruik en veel overzicht op de sprong. Daarbij toont ze zich heel voorzichtig.

Bron KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook